Vraćaju li nam se ultra-tanke obrve? Na to upućuju pretraživanja na Googleu, neke kampanje, čak i naslovnice!

Svi se pitaju hoće li trend gustih obrva koji je među prvima prihvatila Cara Delevingne pasti u zaborav i u prvi plan doći ultra tanke obrve
Vidi originalni članak

Kad bismo neki beauty trend zauvijek mogli ostaviti u prošlosti, mnogi bi vjerojatno potpisali da to budu ultra tanke obrve koje su obilježili razdoblje devedesetih i početka novog tisućljeća. Mnogi su tada "pretjerali" u korištenju pincete, što je rezultiralo tankim obrvama koje je nekad bilo teško i vratiti na "staro". 

Nitko tada nije mogao ni pretpostaviti da ćemo dvadesetak godina kasnije obožavati trend gustih obrva i "pojačavati" ih raznim olovkama i pomadama. Ipak, kako piše Grazia, neke stvari ukazuju da se taj omraženi trend ipak vraća. Ili barem - pokušaj povratka! Navode i nekoliko činjenica koje na upućuju na "skinny brow revival".

Pretraživanja na Googleu

LookFantastic nedavno je objavio da je za 175% poraslo pretraživanje pojma "skinny brows", dok je pretraga za pojmom "thick eyebrows" porasla za 67%. Svi se pitaju hoće li trend gustih obrva koji je među prvima prihvatila Cara Delevingne pasti u zaborav i u prvi plan doći ultra tanke obrve, a samo vrijeme će pokazati hoće li pinceta postati najtraženiji beauty "alat".

Serija "Pam & Tommy" i nostalgija za devedesetima

Početak emitiranja serije "Pam & Tommy" stavio je naglasak na mnogo trendova u svijetu ljepote koji su dominirali devedesetim godinama prošlog stoljeća. Među njima su se našle i super tanke obrve koje su vizažisti uspješno rekreirali na Lily James koja u seriji glumi Pamelu Anderson. Njezine su obrve bile toliko tanke da su izgledale kao iscrtane olovkom, a nakon početka emitiranja serije, Google je zabilježio porast od 392% kad je u pitanju pretraga pojma "Pamela Anderson make up". 

Utjecaj serije "Euphoria"

Popularna serija ima veliki utjecaj na svijet ljepote, a među raskošnim make up trendovima, svoje su mjesto našle i tanke obrve. Ne nose ih sve glumice, no isfurala ih je Alexa Demie koja ih ima jako precizno počupane i kao da najavljuje trend tankih obrva. 

Byredo kampanja

U novoj Byredovoj kampanji, model ima ultra tanke, iscrtane obrve. I dalje se vide njezine prirodne obrve, no prebojane su puderom i iznad njih nacrtana je tanka linija koja podsjeća na trend iz devedesetih.

Lizzo na naslovnici Varietyja

Na posljednjoj naslovnici Variety magazina, make up kojeg nosi Lizzo upotpunjen je super tankim obrvama koje podsjećaju na stil kakav se nosio u dvadesetim godinama prošlog stoljeća i velike zvijezde poput Josephine Baker. 

 

Bob zbog kojeg ćete zaboraviti valove u kosi: Kažu da ćemo ga ove godine svuda viđati, donosimo sve što trebate znati prije šišanja

Frizura koju možete isprobati ako želite promjenu, a niste spremni za drastičan rez

Česta je gošća u našoj modnoj rubrici, a sad je pokazala kako s lakoćom kombinira klasiku i trendove

Melem, plava Nivea, vazelin... Izdvojili smo kozmetičke proizvode koji već desetljećima imaju kultni status u njezi kože

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".