Vraća li se "trajna"? Ako je suditi prema celebrity damama i fotkama na društvenim mrežama, definitivno!

U prošloj godini, verziju trajne isfurala je Jennifer Lopez kada je pokazala raskošne kovrče, a one posebno dobro izgledaju u kombinaciji sa shag frizurom, odabirom kojeg frizeri opisuju kao najpopularniji u novoj sezoni jer se jednostavno održava, a pristaje različitim dužinama.
Vidi originalni članak

Pri spomenu riječi "trajna", mnogi će se složiti kako je taj trend u svijetu frizura najbolje ostaviti u prošlosti. Trajna je bila hit u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, no svi će reći kako je tada bilo previše loših trajni pa je frizura privremeno pala u zaborav i na njezino je mjesto došla ravno stilizirana kosa. Ipak, tako je sve do 2021., kada se trajna frizura ponovno vraća u modu i najavljuje kao jedan od najvećih proljetnih hitova, barem ako je suditi prema odabirima celebrity dama i fotografijama na društvenim mrežama,

U prošloj godini, verziju trajne isfurala je Jennifer Lopez kada je pokazala raskošne kovrče, a one posebno dobro izgledaju u kombinaciji sa shag frizurom, odabirom kojeg frizeri opisuju kao najpopularniji u novoj sezoni jer se jednostavno održava, a pristaje različitim dužinama. 

Naravno, kao i sa svakim retro-trendom koji nam se vrati iz prošlosti, i ovaj treba malo osvježenja i moderan twist. Naglasak je stavljen na teksturiranoj kosi i mnogo, mnogo volumena, a frizeri za Glamour savjetuju da se i dalje treba držati provjerene formule s volumenom, no stilizirati je u modernijim verzijama i trajnoj dati vlastiti stilski potpis. 

Nadalje, Glamour pojašnjava kako se, umjesto strogih kovrča, rade laganiji valovi koji izgledaju prirodnije, a jednostavni su i za održavanje. Ovakva frizura ima pomalo messy prizvuk, no savršena je za novu, toplu sezonu koju svi s nestrpljenjem iščekujemo. 

Trajna nije samo rješenje za žene s ravnom kosom, već se njome mogu poigrati i one s kovrčavom, i to kako bi, prije svega, izjednačile kovrče na cijeloj površini kose, pogotovo na dijelovima gdje je kosa pomalo frizzy. Stručnjaci pojašnjavaju da su dobrodošle različite teksture kose u jednoj frizuri, a jedini tip kose kojem ne preporučuju trajnu je blajhana kosa jer je trajna može dodatno isušiti. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Franka nosi jednu od najcool jakni koje smo vidjeli na zagrebačkoj špici: 'Ne postoji nešto što ne bih odjenula'
Ono kad haljinu isfuraš kao sako: Odvjetnička vježbenica super je inspiracija za novi tjedan pred nama
Povodom Dana žena darujemo svim čitateljima redizajniranu Divu - ljepše, modernije i funkcionalnije izdanje
Tenisice kakve nosi lijepa brineta popularne su već nekoliko sezona, no ne sviđaju se svima

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".