Vlasnica zagrebačkog salona odgovara na sva pitanja vezana za pravilno korištenje proizvoda za samotamnjenje

Porazgovarali smo s Antonijom Tretinjak, vlasnicom zagrebačkog salona De Luxe u Ilici, koja nam je pojasnila na što treba pripaziti ako ste se odlučili za sredstva za samotamnjenje
Vidi originalni članak

S dolaskom toplijih dana, jedan od traženijih proizvoda postaju kreme, losioni i gelovi za samotamnjenje, s obzirom na to da su oni brzi način za postizanje preplanule puti, makar kratkoročno. Problem proizvoda za samotamnjenje je taj što lako možete postići kontraefekt i umjesto preplanule puti, završiti s "flekama" po koži, uslijed nepravilnog nanošenja.

Kako bismo izbjegli pogreške i postigli željeni rezultat, porazgovarali smo s Antonijom Tretinjak, vlasnicom zagrebačkog salona De Luxe koja nam je ispričala sve o pripremi kože, kao i o nanošenju kreme.

- Sredstva za samotamnjenje su najbolje i najjednostavnije rješenje ako trenutno želite izgledati predivno osunčano. Prije korištenja bilo kojeg takvog sredstva, a na tržištu ih je dostupno zaista mnogo, imajte na umu da je potrebno malo vještine pri nanošenju pa budite strpljivi. Također, ne očekujte uvijek identičan učinak kao kod prijateljice na kojoj ste vidjeli da je sredstvo savršeno prirodno toniralo kožu. Svako tijeko ima svoju kemiju i upija sredstva na sebi svojstven način - pojašnjava Tretinjak i dodaje da pri odabiru idealnog sredstva, prvo treba eliminirati po kriteriju koju teksturu volite; losion, gel, kremu, sprej ili pjenu. Zatim na red dolazi odabir prave nijanse, najbolje je potražiti onu koja je samo malo tamnija od trenutačne boje kože. 

- Dvoumite li se, radije izaberite svjetliju varijantu. Ispadne li presvijetla, uvijek možete nanijeti još jedan sloj, što će boju učiniti intenzivnijom. Svakako je bolje ne pretjerati, ne želite biti narančasti niti imati mrlje. Ipak, ako ste kupili pretaman proizvod, nemojte ga baciti. Dodajte mu malo obične kreme, što će smanjiti intenzitet boje - savjetuje Tretinjak. 

Čista, glatka, fina koža baza je za nanošenje sredstava za samotamnjenje. Tretinjak kaže da je sve tretmane poput depilacije, brijanja, pedikure i manikure potrebno obaviti prethodno, a najvažniji korak je kvalitetan piling cijelog tijela:

- Posebnu pozornost obratite na suhe li grube dijelove kože poput koljena, laktova, gležnjeva ili peti kako na tim dijelovima ne bi ostale neujednačene i tamne mrlje. Nemojte nanositi losion, kao ni ulje nigdje drugdje na tijelo jer će to rezultirati neravnomjernim upijanjem kreme za samotamnjenje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vlasnica De Luxea kaže kako uvijek treba slijediti upute koje su naznačene na proizvodu. Samotamnjenje zahtijeva malo vještine i vremena, posebno ako prvi put koristite takav proizvod. 

- Počnite s manjom količinom svjetlije nijanse i jednostavno vježbom skupljajte iskustva. Ako ćete biti nestrpljivi, moguće su mrlje na odjeći koje se ne daju oprati. Otprilike jednu čajnu žličicu sredstva kružnim pokretima nanesite prvo na noge pa prema gore kako biste izbjegli one ružne linije od saginjanja, a ruke ostavite za kraj. S licem još opreznije. Mala je količina dovoljna kao i kod obične kreme, a rasporedite je ravnomjerno, razmazujući je prema van i posebno pazeći na područje iznad usne i oko nosnica jer jače primaju boju. Nakon nanošenja, odmah operite ruke i očistite nokte da ne bi imali narančaste dlanove koji čudno izgledaju. Zatim pričekajte pola sata prije nego li se odjenete, bez obzira na upute, kako bi se sredstvo za samotamnjenje potpuno upilo. Da biste vidjeli prave rezultate, ponekad je potrebno i nekoliko sati - pojasnila je korak po korak Tretinjak. 

Dodaje kako su proizvodi za samotamnjenje kratkotrajnog djelovanja jer obojaju samo površinski sloj kože koji se stalno obnavlja i čisti. Brončani će ten uz pranje blagim sredstvom za tuširanje trajati svega nekoliko dana, maksimalno tjedan.

- Ne zaboravite, ovakvi proizvodi ne pružaju zaštitu od UV zračenja, osim ako nije posebno naznačeno na pakiranju - naglasila je Tretinjak. 

 

Nova-stara tehnika bojanja kose osvojila je Instagram: Idealna je ako želite smanjiti odlaske u frizerski salon
Ako razmišljate o bobu, ali nemate hrabrosti za šišanje, isprobajte ovu frizuru idealnu za proljeće
Još jedno odlično izdanje Mirjane Rakić: 'Uvijek se sredim kad idem u grad i uvijek biram klasiku'
Jeste li već isprobali Rajsku tortu, desert za koji kažu da je drugačiji i finiji od ostalih?

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".