Vizažistica Dajana Pajkić otkriva kako postići hit look obrva: Koji pribor koristiti i na što treba posebno pripaziti?

Metoda oblikovanja obrva krutim sapunom za tijelo osvježit će svakodnevni make up. Za soap brow potrebni su kist, sapun i olovka za popunjavanje obrva.
Vidi originalni članak

Dajana Pajkić jedna je od omiljenih domaćih vizažistica čiji rad volimo pratiti, kako kroz editorijale i snimanja, tako i na njezinim društvenim mrežama. Upravo iz tog razloga, zamolili smo je da nam objasni kako postići jedan od najpopularnijih lookova sezona, tzv. soap brows, odnosno "sapunaste" obrve. Bilo da je riječ o kućnom tretmanu ili odlasku kod profesionalca, soap brows ovog su ljeta savršena promjena.

- Svi se sjećamo tankih obrva koje su vladale 90tih, nakon kojih su se u 2000. opet vratile pune, guste obrve, po uzoru na one Care Delevingne i Lily Colins. U zadnjih nekoliko godina primjećujemo da su te guste obrve odvedene na novu razinu i postale još gušće i naglašenije. Makeup artisti se tim metodama koriste već dugi niz godina na svojim snimanjima, ali zahvaljujući društvenim mrežama su postale mainstream. Radi se o takozvanoj ‘soap brow‘ metodi naglašavanja obrva.  

Jedan od glavnih savjeta za sve one koji će se okušati u ovom tretmanu je izbjegavanje obojenih krutih sapuna, kaže Dajana Pajkić. 

- Kao što sam naziv kaže, za postizanje takvog izgleda, koristi se kruti sapun za tijelo. Jako je važno da birate onaj s neutralnim pH i na bazi glicerina, kako bi izbjegli iritacije na licu. Savjetujem svakako korištenje prozirnih sapuna jer ne želite da ostavi tragove na dlačicama. 

Što se tiče tehnike za postizanju soap browsa, Dajana objašnjava nas kroz tri jednostavna koraka vodi do savršenog looka

- Sama tehnika nije komplicirana. Potreban je kist za obrve, sapun, olovka ili sjenilo s kojim ćete popuniti rupice i dobiti lijepe guste obrve. Smočite kist i protrljajte ga kroz sapun. On nikako ne smije biti tekući ili kapati s kista. Nakon toga pročešljajte obrve od korijena prema vrhovima, tako da zapravo obuhvatite svaku dlačicu. Kako ih začešljavate tako kreirate oblik koji želite. Nakon toga slijedi popunjavanje. Tamo gdje vidite rupice, prođite s olovkom i kreirajte dlačice. Uvijek od korijena prema vrhovima. 

- Na tržištu postoje gelovi za obrve koji zapravo nisu bas efikasni jer su na bazi vode i ne mogu držati obrve. Tu su i maskare u boji koje su nešto jače od gela, ali s njima također ne možete postići traženi efekt nego samo lagano definiranje, kaže vizažistica. 

Kod kreiranja ove tehnike, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na nanošenje pudera koji može stvoriti vidljive tragove po koži, objašnjava. 

- Negativan efekt ove tehnike je taj što morate paziti da ne stavite puno pudera ili korektora na čelo i oko samih obrva jer kada ih začešljate može doći do sudaranja u teksturi i vidljivih tragova po koži. Kod samog uređivanja obrva savjetovala bih da ih prvo obojite adekvatnom bojom za obrve jer ćete time odmah dobiti gušće i definiranije obrve nakon čega je sama metoda iscrtavanja i popunjavanja puno jednostavnija. 

Soap brows moguće je napraviti u salonima za oblikovanje obrva, kod vizažista ili u kućnoj radinosti.

- Soap brows tretman možete napraviti u specijaliziranim salonima koji nude polutrajnu varijantu tako da vam cijeli efekt stoji do mjesec dana. A ako želite samo isprobati i vidjeti pristaje li vam i kako biste se osjećali s tim, onda se svakako obratite profesionalnom makeup artistu koji vam može pružiti tu uslugu, kaže vizažistica. 

Ako ste od onih koji to žele naučiti i isprobati sami, možete pogledati kratki tutorijal kojeg sa snimila za svoj Instagram TV i okušati se u izazovu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli • DAJANA • (@dajanapajkic)

 

Imate li problema s peruti? Dermatolozi otkrivaju zašto se javlja i kako riješiti problem na najbrži način
Pet stvari koje dermatolozi uvijek rade prije spavanja za ljepšu kožu, a preporučuju ih svima
Dermatolog otkriva koji skincare trendovi nisu vrijedni pozornosti i ulaganja jer ne funkcioniraju
Za njegovanu, glatku i sjajnu kožu: Napravite kod kuće tretman lica prema savjetima dermatologa i estetičara

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".