Važna je i priprema za bojanje: Stručnjaci odgovaraju na pitanje treba li prati kosu prije farbanja

Ostaci nakupljenih proizvoda na vlasištu mogu bi ometati proces i izazvati kemijsku reakciju, pojašnjavaju frizeri i dodaju da to može rezultirati neujednačenom bojom.
Vidi originalni članak

Obojena kosa nije jednostavna za održavanje pa rutina njege takve kose uključuje posebne šampone i preparate. Ako kosu bojite kod kuće, za dobar je rezultat važna i priprema prije bojanja jer - tko se želi nositi s posljedicama lošeg farbanja? Bojanje kose uključuje i njezino pranje kao uobičajeni korak, a stručnjaci odgovaraju na pitanje treba li je prati prije farbanja

Byrdie piše kako frizerski stručnjaci savjetuju da kosa prije farbanja treba biti čista jer će tako boja biti življa, ali i bolje prianjati. Ostaci nakupljenih proizvoda na vlasištu mogu bi ometati proces i izazvati kemijsku reakciju, pojašnjavaju frizeri i dodaju da to može rezultirati neujednačenom bojom. Savjetuju i korištenje šampona za detoksikaciju kako bi očistili nakupine proizvoda i stvorili čisto vlasište za nanošenje boje. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Proces bojanja kose mogu "ometati" proizvodi poput regeneratora i ulja za kosu koji stvaraju barijeru između kutikule kose i boje, a frizeri za Byrdie dodaju da na bojanje kose mogu utjecati i proizvodi poput suhog šampona i sprejeva za teksturu. Nakon bojanja, frizeri kažu da je najbolje pričekati 24 sata prije idućeg pranja kose i obratiti pozornost na kvalitetu proizvoda te birati one sigurne za obojenu kosu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".