Vanja Horvat: Za kožu je bitna detoksikacija, moramo osvijestiti što stavljamo na sebe

Njezin projekt Zeotex uključuje apel na važnost provjere etiketa na kozmetici, baš kao što to radimo s hranom. Od velike su važnosti formule koje stavljamo na kožu, pošto sve to ulazi u organizam
Vidi originalni članak

Stomatologinja i poduzetnica te velika ljubiteljica životinja Vanja Horvat postala je na našoj beauty sceni zagovornica važnosti zdrave, prirodne kozmetike i općenito pametne njege. Naime, važno je ono što apliciramo na kožu, jer sve to ulazi nam kroz pore, jedna je od njezinih mantra.

- Živimo u vrijeme kada smo na dnevnoj bazi izloženi velikom broju štetnih tvari. Zrak koji udišemo prepun je mikročestica koje kroz kožu i sluznicu ulaze u naš organizam. Dnevno koristimo niz kozmetičkih proizvoda koji sadržavaju niz štetnih sastojaka koji su izuzetno štetni za naše zdravlje - naglašava Vanja, vlasnica brenda Zeotex.

Danas su naši rituali u znaku raznih formula, seruma, krema i raznih dodataka, konstantno se mažemo te rijetko gledamo na etiketu.

- Smatram da bismo trebali gledati etikete kozmetičkih formula baš kao što gledamo informacije o hrani - naglašava.

Bavi se projektom kojima za zadatak dati naglasak na detoksikaciju, za koju smatra da je danas svima potrebna.

- Cilj mog projekta je zapravo edukacija ljudi, da ljudi postanu svjesni da je danas u segmentu našeg života prisutno mnogo toksina. Koliko je štetnih sastojaka u kozmetici, koliko štetnih sastojaka nosimo kroz hranu svakodnevno, to trebamo osvijestiti. I zapravo da na koncu shvatimo da se sve to akumulira u našem organizmu i stvara niz patologija, a onda i bolesti - ističe.

Čitav život Vanja koristi isključivo prirodne proizvode te izuzetno pazi što unosi u organizam.

U sklopu projekta kojim se bavi ima priliku uvidjeti prednost raznih istraživanja, koja upućuju na to da je za naše zdravlje ključna  preventiva. Smatra da prevencijom i pažljivim odabirom možemo eventualne buduće bolesti smanjiti na minimum.

Velika je ljubiteljica sporta i prirode, jahanje je njezin hobi koji je maksimalno relaksira i balansira. Sve to, kombinacija zdrave hrane, detoksikacije i sporta u prirodi, dio su njezina zdravog života.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".