Valovi u kosi na francuski način: Lagana i prozračna frizura koju cool cure već nose, a bit će hit u 2023.

Frizura s francuskim potpisom jedna je od varijanti tzv. beach waves, no dolazi u mnogo opuštenijoj verziji, bez krute strukture.
Vidi originalni članak

Još nas svega nekoliko dana dijeli od ulaska u novu godinu koja sa sobom uvijek donosi i trendove. Osim na one u modnom svijetu, noviteti se odnose i na trendove u svijetu ljepote, a uvijek su posebno popularni oni u kosi. Kakve će se boje nositi i koje će biti najpopularnije frizure pitanja su na koja odgovaraju frizeri diljem svijeta, a najzanimljivije su nam svakako one frizure koje nosimo za svaki dan, budući da je ona najčešći izbor.

Tu se već sad istaknula jedna frizura 's francuskim potpisom', koju možemo opisati kao valove u kosi na francuski način. 

Frizura se zove the french wave, a riječ je o suptilnijim i nježnijim valovima u kosi, s manje izraženom teksturom, odnosno i frizura sa sobom nosi popularan (i poželjan) je ne sais quoi moment. 

Prema pisanju Glamoura, riječ je o jednoj od varijanti vrlo popularnih beach waves, ali bez krute strukture koja se najčešće dobije korištenjem figara ili štapa za uvijanje kose. Ključ ovakvog izgleda je, pojašnjavaju frizeri, mijenjati 'smjer' svakog uvojka u kosi kako bi ona bila nestrukturirana i mekana. 

Ako želite isprobati najnoviji trend, možete to napraviti bez obzira na svoj tip kose jer 'francuski valovi' funkcioniraju na svim teksturama, a ključ je zapravo u - pripremi. Kako bi rezultat bio optimalan, najbolje je prije stiliziranja koristiti sprej za volumen u kosi pa će tako valovi trajati što duže. Nakon što ste kosu uvili kosu, i to u raznim smjerovima, važno ju je dobro iščešljati da biste postigli željeni rezultat i kako bi se valovi što bolje 'opustili'.

Najvažnije obilježje ove frizure je to što ona, nakon stiliziranja, mora biti lagana i prozračna te ne smije djelovati 'presređeno', već treba odavati dojam opuštenosti. Stručnjaci savjetuju da je najbolji rezultat onaj koji kombinira 'I woke up like this' trenutak i dozu francuskog chica. Dakle, neopterećeno, jednostavno i cool.

Vogue piše kako je ova frizura cool i u celebrity svijetu, gdje je nose imena poput Due Lipe, Irine Shayk i Priyanke Chopre. 

Tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Izaberite puder sa super pokrivnom moći ispod kojih koža diše: Izdvojili smo formule koje vlaže lice

Hlače poput njezinih na špici još nismo vidjeli: 'Volim drugačije traperice jer uz njih mogu kombinirati jednostavne stvari'

Sjajno izdanje Đurđe Tedeschi kao inspiracija za stajling ovog Božića: Haljinu i gležnjače upotpunila je zaštitnim znakom - kapom

Ako ovih dana želite ležernost, prepišite ideju Anice Kovač: 'Volim zelenu, a i općenito boje da razvedre sivi dan'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".