Uz nekoliko super savjeta profesionalaca, savršenu manikuru možete napraviti i kod kuće

Poigrajte se doma lakovima i napravite savršenu manikuru koja će izgledati kao da ju je radio profesioanalac
Vidi originalni članak

U trenutačnoj situaciji, svi smo prepušteni manikuri u kućnoj radinosti, no, srećom, tu su savjeti profesionalaca s kojima manikura i dalje može izgledati odlično. Stručnjaci kažu kako su tri stvari bitne za uredne nokte: održavanje oblika, visokog sjaja noktiju i sređivanje zanoktica. 

Za početak, nokte skratite rašpanjem, no stručnjaci upozoravaju da budete pažljivi kako ne bi došlo do listanja i pucanja noktiju. Nakon što ste skratili i oblikovali nokte, a pritom je najbolje držati se oblika koji imate od ranije, vrijeme je za kutikule, odnosno zanoktice. Njihovo održavanje i uređivanje put je do tog da vam nokti izgledaju uredno i kao da ih je radio profesionalac. Osim što treba paziti na kutikule, Bustle piše da je vrlo bitno koristiti podlogu, odnosno nadlak jer će se tako zaštititi nokat, a istovremeno će lak duže trajati. 

U videu pogledajte kako skinuti trajni lak kod kuće:

Kod kućne manikure, jako je bitno u njegu noktiju uključiti ulje za kutikule koje će hidratizirati i omekšati kožu. Kad nanesete ulje i kad se koža omekšta, možete kožicu lagano 'pogurati', no ne preporučuje se korištenje škarica.

Nakon što ste pripremili nokte za lak, na red dolazi lakiranje - mnogi ne vole kod kuće raditi manikuru jer jedna ruka gotovo uvijek ispadne neuredno i lak završi izvan nokta. Međutim, ako se to dogodi, umočite štapić za uši u aceton ili odstranjivač laka i obrišite višak. 

U galeriji pogledajte inspiracije za najljepše manikure:

FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune

Nakon dva sloja laka za nokte u boji, vrijeme je za nadlak. Ne samo da će dati poželjan sjaj noktu, nego će ga i zaštititi od pucanja, a upravo je ono jedan od najvećih neprijatelja lijepih i njegovanih noktiju. Nadlak stavite odmah, ali proces možete i ponoviti nakon nekoliko dana, dok je manikura još 'čitava', kako biste produžili vijek trajanja. 

Iako sad ne možemo do salona, uz ove savjete stručnjaka koje prenio Bustle, možemo imati lijepu manikuru koju smo si same napravile, a pritom zasigurno i zabavile!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".