Umjetne trepavice

Danas svaki kozmetički salon nudi ugradnju umjetnih trepavica. Neke su kvalitetnije, neke nisu. Sa pravilnim stavljanjem umjetne trepavice gotovo su neprimjetne, odnosno ne možete ih razlikovati od vaših prirodnih, a to je i njihova ljepota. Za sve osobe koje imaju kratke ili rijetke trepavice, ovo je idealno rješenje. Ako vaše oči već krase umjetne trepavice u ovom članku možete pročitati kako voditi brigu o njima, a ako još razmišljate o ovom tretmanu odgovaramo na razna pitanja koja bi vas mogla zanimati.
Vidi originalni članak

KOLIKO DUGO TRAJU?

Traju dva do tri tjedna, a počinju ispadati sa vašim prirodnim trepavicama. Ukoliko redovito odlazite kozmetičarki ona će vam napraviti nadopunu trepavica, odnosno na mjesta gdje su trepavice ispale stavit će nove. Taj tretman traje oko 45 minuta, za razliku od nove ugradnje koja u prosjeku traje dva sata.

JESU LI SIGURNE?

Sve ovisi koji kozmetički salon posjetite, no u pravilu nisu. Koristi se medicinsko, antialergijsko ljepilo koje je u potpunosti sigurno, čak i ako imate osjetljive oči. Također ne smetaju osobama koje nose leće, jer ljepilo nema nikakvog kontakta sa bjeloočnicom.

SMIJE LI SE KORISTITI MASKARA?

Svakako, no morate pripaziti kakvu maskaru će te koristiti. Iako vam maskara nije potrebna, nanesite na trepavice isključivo onu koja nije vodootporna. Ne morate ju staviti duž trepavica, dovoljno je samo na vrh. Probajte izbjegavati šminku koja sadrži ulje jer može otopiti ljepilo. Uvijač za trepavice izbacite iz svakodnevne upotrebe jer ih oštećuje.

KAKO IH ODRŽAVATI?

Izbjegavajte kontakt s vodom dvanaest sati nakon ugradnje trepavica. Dokle god ih imate ne preporuča se odlazak u saunu, te nemojte direktno trljati oči.  Izbacite iz upotrebe svu šminku koja sadrži ulje jer može otopiti ljepilo. Ne preporuča se korištenje uvijača za trepavice pošto ih oštećuje.

OŠTEĆUJU LI PRIRODNE TREPAVICE?

Mnogi tvrde da ne, no najčešće primjedbe na umjetne trepavice su alergijske reakcije koje nastaju od loše kvalitete ljepila. Inače su potpuno sigurne za upotrebu.

KOLIKO KOŠTAJU?

Upravo zbog toga koliko smo puta kroz ovaj članak napomenuli kako je kvalitetno ljepilo bitno, ne štedite na njima. Prosječna cijena umjetnih trepavica je između 500 i 800 kuna, dok nadogradnja košta oko 250 do 400 kuna.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".