Ulje latica ruže malo je poznat sastojak s dobrobitima za njegu kože koje trebate znati

Dvije najpopularnije sorte ruža koje se koriste za izradu ulja od ružinih latica su Rosa centifolia i Rosa damascene
Vidi originalni članak

Možda ste ljubitelj ulja šipka, ali postoji manje poznati sastojak u obitelji ruža kojeg biste mogli dodati u svoj režim njege kože: ulje ružinih latica. Eterično ulje dobiveno iz latica ruže, proizvod je za njegu kože može koristiti vašoj koži na nekoliko načina zahvaljujući svojim hidratantnim i antibakterijskim svojstvima. Evo što trebate znati o korištenju ulja ružinih latica na vašoj koži, uz savjete dermatologa Kunala Malika, MD, i Wendy Long Mitchell, MD.

Ružino ulje se pravi od latica raznih vrsta ruža. Dvije najpopularnije sorte ruža koje se koriste za izradu ulja od ružinih latica su Rosa centifolia i Rosa damascene. Kao proizvod za njegu kože, prema stručnjacima, ulje ružinih latica može osobito koristiti osobama s suhom kožom. 

"Ulje ružinih latica može imati brojne dobrobiti za zdravlje kože kada se unese u vašu svakodnevnu rutinu njege kože", kaže nam Mitchell. "Sadrži visoku koncentraciju antioksidansa, esencijalnih masnih kiselina i vitamina, koji pružaju niz dobrobiti za kožu."

Važno je imati na umu: ulje ružinih latica nije isti proizvod kao ulje šipka. Ulje šipka, poznato omiljeno sredstvo za njegu kože, dobiva se od ploda biljke ruže, dok se ulje ružinih latica dobiva iz latica cvijeta.

Prednosti ulja ružinih latica:

  • Hidratizira kožu: Hidratantna i hidratantna svojstva ulja latica ruže čine ga izvrsnim proizvodom za njegu kože za osobe sa suhom ili osjetljivom kožom. Ulje pomaže u zadržavanju vlage i poboljšava funkciju barijere kože, što pomaže u sprječavanju gubitka vode i održava kožu hidratiziranom i podatnom.
     
  • Pomaže u regulaciji proizvodnje ulja: ulje latica ruže ima prirodna adstrigentna svojstva, kaže Malik. Ovo je korisno za osobe s masnom kožom jer pomaže regulirati proizvodnju sebuma.
     
  • Potencijalna protuupalna svojstva: "Ulje ružinih latica poznato je po svojim protuupalnim svojstvima, što ga čini učinkovitim u smanjenju crvenila i upale na koži", kaže Mitchell. "To ga čini izvrsnim izborom za osobe s kožom sklonom aknama ili rosacei."
     
  • Sadrži vitamin C: Ulje latica ruže sadrži visoke razine vitamina C, koji pomaže stimulirati proizvodnju kolagena.  "Kolagen je protein koji koži daje elastičnost i čvrstoću", objašnjava Mitchell. "Redovito korištenje ulja ružinih latica može pomoći u poboljšanju teksture kože i smanjiti pojavu finih linija i bora."
     
  • Umirujuće: Neki smatraju da miris ulja ružinih latica djeluje umirujuće. To može pomoći u smanjenju stresa i potaknuti opuštanje.

Studentica ekonomije običnoj bijeloj košulji dala je sasvim novi izgled; nosi i tenisice koje svi obožavaju
Prekrasna Vinkovčanka osvojila nas je svojom jednostavnošću: Blista u plavoj haljini i zlatnim sandalama
Frizura koja je hit na društvenim mrežama: Na TikToku ima više od 35 milijuna pregleda, a savršena je za proljeće
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".