Ulja za lice iznimno su učinkovita; važno je znati kako ih odabrati i koristiti za hidratiziranu kožu

Ulja za lice prepuna su antioksidansa, vitamina i drugih esencijalnih hranjivih tvari koje pomažu u zaštiti kože od stresora iz okoliša i potiču obnovu stanica.
Vidi originalni članak

Ulja za lice koriste se stoljećima za poboljšanje izgleda i zdravlja kože. Posljednjih su godina stekli veliku popularnost u industriji ljepote zbog svoje sposobnosti da hidratiziraju i hrane kožu, ostavljajući je blistavom i sjajnom. Ulja za lice prepuna su antioksidansa, vitamina i drugih esencijalnih hranjivih tvari koje pomažu u zaštiti kože od stresora iz okoliša i potiču obnovu stanica, kako piše Glamour.

Ulja za lice pružaju mnoge dobrobiti za kožu, uključujući:

  • hidratacija: ulja za lice izvrsna su hidratantna sredstva za kožu. Prodiru duboko u kožu kako bi pružili hidrataciju i spriječili gubitak vlage, ostavljajući kožu mekom i podatnom.
  • protiv starenja: ulja za lice prepuna su antioksidansa i drugih hranjivih tvari koje pomažu u zaštiti kože od stresnih faktora iz okoliša i potiču obnovu stanica. Također pomažu smanjiti pojavu finih linija i bora, ostavljajući kožu mladolikom i blistavom.
  • hranjivost: ulja za lice bogata su esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima koji pomažu hraniti kožu i poboljšati njezino cjelokupno zdravlje.
  • posvjetljivanje: neka ulja za lice sadrže prirodna sredstva za posvjetljivanje koja pomažu ujednačavanju tona kože i smanjuju pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacije.

Kada se radi o odabiru pravog ulja za lice za vaš tip kože, bitno je uzeti u obzir jedinstvene potrebe vaše kože. Evo nekoliko savjeta za odabir pravog ulja za lice:

Ako imate suhu kožu, potražite ulja za lice koja su bogata masnim kiselinama i hidratantnim sastojcima poput ulja avokada, ulja jojobe i ulja šipka. Ako imate masnu kožu, potražite lagana ulja za lice kao što su ulje sjemenki grožđa, arganovo ulje i ulje skvalana.

Ako imate mješovitu kožu, potražite ulja za lice koja su lagana, ali ipak hidratiziraju, poput ulja marule ili ulja koštica marelice. Ako imate osjetljivu kožu, potražite ulja za lice koja ne sadrže mirise i druge potencijalne iritanse, poput ulja kamilice, ulja nevena i ulja noćurka.

Kako koristiti ulja za lice u svojoj rutini njege kože
Ulja za lice mogu se koristiti na različite načine u vašoj rutini njege kože. Evo nekoliko savjeta za uključivanje ulja za lice u rutinu:

  • čišćenje: neka ulja za lice mogu se koristiti za čišćenje kože. Nanesite nekoliko kapi ulja na lice i nježno umasirajte te isperite toplom vodom.
  • hidratacija: nanesite nekoliko kapi ulja za lice na kožu nakon čišćenja i toniranja. Nježno umasirajte ulje u kožu dok se potpuno ne upije.
  • miješanje: također možete pomiješati nekoliko kapi ulja za lice s hidratantnom kremom za dodatnu hidrataciju i njegu.
  • tretman na mrljama: nanesite malu količinu ulja za lice na suhe ili grube dijelove kože za ciljanu hidrataciju i hranjenje.

Zgodna poduzetnica odlično nosi klasiku: 'Odabrala sam crno-bijelu kombinaciju da boja ruža dođe do izražaja'
IT stručnjak fenomenalnog stila: 'Volim nositi šešire, imam ih šest, a nosim i razne uzorke'
Koliko često idete na šišanje? Poslušajte savjete trihologa, možda će vas i iznenaditi
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".