U novoj sezoni, šminkom se stavlja naglasak na prirodnost: Osobnost i jedinstvenost lica dolaze u prvi plan

Pasteli su za to idealni, kao i ostale proljetne boje cvijeća, jer ne mijenjaju konture, već ih decentno ističu.
Vidi originalni članak

Lepršavo i suptilno izrazi su kojima možemo opisati proljetne stilove i trendove, koji su pod dojmom povratka sunca i ljepših dana. Elegancija je pritom jedna od vodećih ideja jer inspiracija stiže iz svijeta pastela, ali i novih tehnologija koje nam donose neke nove varijante tekstura.

Sada su pasteli trajniji, iza nas su vremena kad su blijede boje brže nestajale s našeg lica. Pigmenti su postojani, sitni te se zapravo sastoje od više raznih tonova koji pod svjetlom reflektora i sunca donose neki novi look i dojam dubine, neke druge dimenzije. No ovo ne vrijedi samo za sjenila već i rumenila te ruževe i highlightere. Kozmetičke kuće i brendovi natječu se tko će osmisliti make-up koji ne treba mnogo popravljati, a da se pritom stapa s kožom te je usto impresivan. Ovaj stil zaživio je posljednjih godina, naglasak na prirodnost ulazi u naš lifestyle na velika vrata. Želimo biti našminkani, pod utjecajem boja i lijepih tonova. Osobnost i jedinstvenost lica dolaze u prvi plan, a pasteli su za to idealni, kao i ostale proljetne boje cvijeća, jer ne mijenjaju konture, već ih decentno ističu.

Hit su u svijetu šminke i trendovi poput staklene kože i lica koje djeluje blistavo. Ovo nam stiže sa skincare scene, ponajprije korejske. Nakon što su kreme dobile taj sjajni finiš, publika je poželjela te supermoći i od šminke, a brendovi nisu razočarali. Nova etapa u svijetu lijepe make-up kozmetike donosi divne highlighter teksture s kojima je lako raditi, osim na lice, možemo ih aplicirati na oči i obrve. Bolje i zasićenije teksture daju nam priliku za više kreativnosti, sjenila je lako blendati i time kreirati jedan od trendova proljeća, a to je kombiniranje više boja sličnog tona. Isprobajte ružičaste i zelene te plave i žute nijanse, naglasit ćete boju očiju i stilu dati novu kreativnost.

Kad se igramo raznim tonovima sjenila, šarenice se više ističu jer i one imaju više raznih pigmenata – to ćemo vidjeti na jarkom suncu, oči su zapravo riznica impresivnih nijansi. Posljednji trendovi u šminkanju također nam donose neke nove fore i kreativnost pa tako koristimo rumenilo na očima i njime konturiramo lice, samo je bitno da su tonovi prirodni kako ne bismo djelovali previše teatralno. Važan je i način nanošenja – za blage varijante koristite velike okrugle kistove koji će omogućiti elegantan look. Nove generacije kistova kreirane su za detaljno i precizno stiliziranje šminke, a sve u ime što prirodnijeg izgleda. Nekada smo voljeli mat lice, danas je ono najljepše kad djeluje zdravo, odnosno pomalo sjajno. Prirodni sebum ipak koži daje blagi sjaj, no ako malo pretjera, višak ćemo lako skinuti maramicom.

I to bez brisanja, bolje je samo tapkati, jer natezanje kože nije preporučljivo. Usne izgledaju divno pod slojem sjajila, nove kolekcije predlažu ih u tonovima marelice, blago crvene i blage bež. Obogaćene su sjajnim česticama, što usnama daje dojam volumena tako da ipak izgledaju malo veće. Savršene su svaki dan, ruž je lako nanositi bez ogledala, u pokretu i hodu. Baš kao i općenito ove divne nijanse – nadogradite ih za večer još kojom nijansom, prisjetite se proljetnih vrtova i kreirate superromantičan stil.

Čak vam možda ne treba ni maskara – naglasite prirodnu ljepotu i jednostavnost. Ako je pak koristite, neka se blago uklopi u look kako bi sve skupa bilo decentno i vrlo elegantno, baš proljetno.

Proizvode za savršen proljetni make up pronađite u galeriji

NajOleari Creamy Delight Lipstick, nijansa Pearly baby pink, martimex.hr, 143 kn NajOleari Sunlight Flawless Foundation, martimex.hr, 59 kn Shiseido VisionAiry Gel Lipstick, nijansa 213, douglas.hr, 275 kn MAC ReThink Pink, nijansa Game over, MAC, 184 kn Anastasia Norvina Pro Pigment Mini Palette Vol. 1, douglas.hr, 259 kn Max Factor Masterpiece Nude paleta, nijansa Peacock Nudes, drogerije, 150 kn MAC Mineralize blush, nijansa Dainty, douglas.hr, 269 kn L’Oreal Color Riche Nude Intense, nijansa 173 Impertinent, drogerije, 92 kn Too Faced Juicy Fruits Comfort Lip Glaze, douglas.hr, 119 kn Jeffree Star The Gloss, nijansa Sequin, douglas.hr, 104 kn Eveline Cosmetics, Quattro paleta sjenila za oči, drogerije, 38,90 kn Estee Lauder Pure Colour Love Lipstick, nijansa 202, douglas.hr, 289 kn Maskara Catrice Allround, drogerije, 24 kn Catrice Blush Box Glowing + Multicolor, nijansa 020, drogerije, 32 kn Bobbi Brown Nude Finish Illuminating Powder, douglas. hr, 609 kn Benefit Posietint Lip&Cheek Stain, douglas.hr, 159 kn Milani Baked rumenilo, nijansa 05 Luminoso, drogerije, 110 kn

 

Ovo su najbolji proljetni parfemi: Od noviteta do vječnih klasika, pronađite novi miris za svoju kolekciju

Ima modela za svaku figuru: Izdvojili smo 67 najboljih traperica iz aktualne ponude do 199,90 kuna!

Ne znamo što nam je bolje u kombinaciji grafičke dizajnerice: 'Pratim trendove i ne postoji nešto što ne bih nosila'

Nema stilista, a uvijek je besprijekorno odjevena: Blake Lively odabrala traper jaknu za crveni tepih

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".