Tzv. "slani valovi" u kosi obilježit će i ovo ljeto: Volimo ih je zahtijevaju minimalno vremena za stiliziranje

Da biste postigli razbarušene valove u kosi, bitno je uložiti u kvalitetan slani sprej. Ne samo da su vrhunski proizvod za uštedu vremena, zahvaljujući svojoj tehnici spritz and go, nego kosi dodaju teksturu, volumen i dinamiku
Vidi originalni članak

Kako se bliži i kalendarski početak ljeta, tako sve više razmišljamo o frizurama koje ćemo nositi. Jedna od frizura koja je i "simbol" ljeta su i valovi u kosi, točnije salty waves za koje stručnjaci kažu da će dominirati i ovom sezonom. To je odlična vijest jer takvi valovi ne mogu biti jednostavniji za održavanje nego što jesu, što je uvijek prednost kad su u pitanju frizure. 

Takvi, tzv. "slani valovi" u kosi ultimativna su ljetna frizura koja zahtijeva minimalno do nikakvo stiliziranje. Oni uvijek ostavljaju dojam kao da ste tek izašli iz mora, a u stiliziranju mogu pomoći i slani sprejevi koji će u kosi stvoriti željeni efekt.

Dobra stvar valova u kosi je što ih lako možete napraviti i kod kuće, a stručnjaci su za Glamour pojasnili i kako:

- Najbolji način za stvoriti ovakav look je da prvo operete kosu šamponom za volumen kako bi kosa dobila na gustoći, a zatim na vlažnu kosu utrljate pjenu ili sprej s morskom soli. Kosu ostavite da se osuši na zraku kako bi postigli tzv. "valove bez napora", odnosno bez mnogo stiliziranja. 

Ako vaša kosa nema prirodno teksturu koja daje takve valove, takav izgled možete stvoriti korištenjem uvijača ili pegle za kosu. Oni će omogućiti stvaranje mekanih valova u kosi, a za postizanje razbarušenog, pomalo messy dojma, koristite sprej za teksturu jer će kosa tako djelovati prirodnije. 

Da biste postigli razbarušene valove u kosi, bitno je uložiti u kvalitetan slani sprej. Ne samo da su vrhunski proizvod za uštedu vremena, zahvaljujući svojoj tehnici spritz and go, nego kosi dodaju teksturu, volumen i dinamiku, zbog čega frizura izgleda fantastično. Sprej s morskom soli najbolje djeluje kad se nanese na vlažnu kosu, a zatim osuši fenom ili ostavi da se kosa osuši na zraku. Tako će se valovi definitirati na prirodan način, slično kao što kosu nakon kupanja ostavite da se osuši na suncu. Ako sprej nanosite na suhu kosu, nećete jednostavno postići željeni look jer je potrebno više proizvoda za postizanje takvog efekta, što često rezultira prevelikom količinom proizvoda za stiliziranje na kosi, zbog čega kosa postaje masna i teška.

Ako nemate prirodnu teksturu za postizanje beach wavesa u kosi, u nastavku donosimo mini-tutorijal s kojim ćete ih lako kreirati pomoću pegle ili uvijača za kosu.

Nakon pranja, na kosu stavite slani sprej te mousse ili pjenu koji će kasnije pomoći da valovi budu postojani. Zatim lagano osušite kosu sušilom za kosu, a ako želite da valovi izgledaju bolje i duže traju, najbolje je uvijati kosu cijelo vrijeme tijekom sušenja, prenosi Glamour.

Nakon što osušite kosu, poravnajte je velikom, okruglom četkom, a zatim je podijelite u nekoliko dijelova te je počnite motati na figaro, dio po dio. Za gušće valove koristite tanji figaro, a za laganije valove bolji će izbor biti deblji model. Bez obzira na to što odabrali, ne morate biti previše "pažljivi", odnosno frizura može izgledati messy jer se upravo u tome krije tajna njezinog savršenog izgleda. 

Najvažniji savjet je da baš nikad ne uvijate vrhove kose, nego ih ostavite ravnima jer ćete tako postići željeni beach waves look. Umjesto toga, ostavite barem 5 centimetara do ruba da bude neuvijeno. Kad se gotovi s uvijanjem svih pramenova, raščešljajte kosu češljem koji ima velike zubce ili, još jednostavnije, prstima. Ovo je jako bitan korak jer ćete jedino na taj način dobiti ležeran prizvuk. Da bi bili sigurni da će frizura izdržati bar nekoliko dana, lagano je učvrstite lakom za kosu.

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".