Tuširate li se u hladnoj vodi ujutro ili navečer? Evo što je bolje za organizam i koje su prednosti hladnog tuša

Stručnjaci tuširanje hladnom vodom savjetuju ujutro, a ako vas hvata nelagoda pri hladnom tušu u 6 ili 7 ujutro, savjet je početi s "normalnim" tuširanjem, a zatim, malo po malo, smanjivati temperaturu vode.
Vidi originalni članak

Svakako nije najugodnije, ali prema istraživanjima stručnjaka, tuširanje u hladnoj vodi ima brojne benefite za tijelo. Kako piše Glamour, tuširanje hladnom vodom treba uklopiti u svakodnevnu rutinu, no s ovim procesom treba ići polagano, odnosno priviknuti tijelo na hladnu vodu.

Također, stručnjaci tuširanje hladnom vodom savjetuju ujutro, a ako vas hvata nelagoda pri hladnom tušu u 6 ili 7 ujutro, savjet je početi s "normalnim" tuširanjem, a zatim, malo po malo, smanjivati temperaturu vode. S vremenom ćete primijetiti kako organizam sve više tolerira hladnu vodu. Za tuširanje prije odlaska na spavanje ipak je "rezervirana" mlaka voda, i to najbolje 60 do 90 minuta prije spavanja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli iBUILD-roei grinberg (@ibuilddevelopers)

Glamour piše kako brojna istraživanja već dugo potvrđuju prednosti tuširanja u hladnoj vodi, a mnogi su rekli kako im takva metoda pomaže da se lakše nose s problemima i izazovima tijekom dana. Vjeruje se kako hladan tuš umanjuje razinu stresa, "budi" organizam, dok je jedno istraživanje iz 2015. pokazalo kako hladan tuš povećava razinu energije u organizmu. Osim toga, stručnjaci tvrde kako tuširanje ima prednosti i za našu kosu - ona postaje sjajnija i smanjuje se frizzy efekt jer hladna voda zatvara kutikule, što doprinosi njezinom zdravlju. Također, hladna je voda dobra i za vlasište jer smanjuje pore, a time se smanjuje osjetljivost vlasišta te se štiti od prljavštine i masnoće. Ipak, ako imate tanku kosu, hladna voda nije prepruka jer može dodatno umanjiti volumen kose. 

Ako imate problema s kožom i stanjima poput atopijskog dermatitisa ili psorijaze, preporučuje se hladniji tuš. Topla voda može ukloniti esencijalna ulja s površine kože, a svako stanje kože u kojem je oštećena njezina barijera, može se dodatno pogoršati tuširanjem u vrućoj vodi. 

Uz to, hladan je tuš dobar i jer potiče cirkulaciju, a posljedica dobre cirkulacije je i bolje mentalno zdravlje, zdravlje srca, brži metabolizam... 

Krema koja ima mnogo obožavateljica: Hidratizira, miriši božanstveno i pravi je hit u beauty svijetu
Ako želite novu boju kose, ali ne i drastičnu promjenu, isprobajte trend koji izgleda prirodno, a baš efektno
Za novu sezone: Veliki pregled najboljih vjenčanica koje će svaka mladenka poželjeti

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".