Tuširanje mirisnim formulama - kućni ritual za wellnes efekt

Kao i njega lica, i ona za tijelo s vremenom se pretvorila u nišu raznih varijanti po mjeri, pa sada imamo ne samo anti-age, već i razne tipove formula za dubinsku hidrataciju.
Vidi originalni članak

Njega tijela zimi je nešto posebno, ključni elementi su višenamjenske formule koje možemo koristiti iz dana u dan, a opet su obogaćene posebnim sastojcima. Super niske temperature utječu na stanje kože, slojevi odjeće je konkretno pokrivaju, ona slabije 'diše' te se brzinski isušuje. Kao i njega lica, i ona za tijelo s vremenom se pretvorila u nišu raznih varijanti po mjeri, pa sada imamo ne samo anti-age, već i razne tipove formula za dubinsku hidrataciju.

No, tu su i neki dodaci, poput suhe četke za kožu tijela, ponajprije kao neka vrsta pilinga, naročito ako se koža peruta. Osim što pomaže u uklanjanju celulita i mrtvih stanica kože, suha četka potiče cirkulaciju, smanjuje urasle dlačice te daje glatku i zdraviju kožu. Boravimo zimi i duže vrijeme u kupaonici, poseban je to ugođaj, pa fino iskoristimo to vrijeme da dovedemo kožu u red. Iako, ima tu i jedna wellness nota, u smislu 'pamperinga' koja je postala popularna tijekom pandemije. 'Selfcare' je postao naša svakodnevna potreba, a s njome je povećana potražnja za ugodnim formulama za tuširanje i općenito njegu. Kozmetički su divovi potom shvatili da smo spremni za neki viši nivo, pa sada imamo predivne varijante, pojačane inovativnim sastojcima i formulama.

Kupaonica je postala svojevrsni centar uživanja kod kuće. Način života se pretvorio u polu - rad od kuće, nekako smo se razmazili, što utječe i na ono što želimo od raznih formula. Ujedno, pazimo i na temperaturu vode, pa tko ne voli super zaparenu kupaonicu, sa zamagljenim staklima - a to je baš znak da nam je voda prevruća. Iako je često za poželjeti, ta situacija ne sviđa se našoj koži. Idealno je da je mlaka, na taj način neće iz nje 'pobjeći'  prirodna ulja. Taj sloj masnoće koji nas štiti lako odlazi, stoga dobra njega ima važnu ulogu - da bi ojačala i prirodnu sposobnost zaštite.

Posebno su zanimljive uljne formule za tuširanje, to je  izuzetno atraktivna kombinacija kreme za tijelo koju nanosimo tijekom pranja. Naime, također skraćuje vrijeme njege nakon tuširanja - ovo volimo kad nam se žuri te ipak nemamo puno vremena. Umjesto brisanja, pak, bolje je tapkati i možda čak ostaviti kožu mokrom te nakon toga lagano umasirati dodatnu njegu. Zimska njega ima taj wellness moment, sve što radimo u kupaonici možemo 'uokviriti' mirisima, koji će nam dati dodatni dojam - unutarnjeg smirenja i radosti. Note mirisa biramo po želji, ovisno o tome želimo li se opustiti ili pak podići mentalno. U svakom slučaju, trenuci koje provedemo pod tušem ili u kadi poseban su dio dana koji imamo samo za sebe, pa je najbolje to konkretno iskoristiti.

U galeriji pogledajte najbolje gelove za tuširanje:

FOTO: Arhiva Dive MBR Cell-Power Lipo Shower Gel – gel za kupanje I tuširanje s lipidima, Martimex, 200 ml 82 EUR FOTO: Arhiva Dive Leonor Greyl Douceur Vegetale gel šampon za tijelo i kosu, Martimex, 200 ml 31 EUR FOTO: Arhiva Dive Philip B Forever shine wash gel – hidracijski gel za tuširanje parfumerija Lana, 350 ml 70 EUR FOTO: Arhiva Dive Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Body & Hand Wash, douglas.hr, 100 ml 29,99 EUR FOTO: Arhiva Dive Rituals Ayurveda Foaming Shower, Douglas.hr, 200 ml 14,53 EUR FOTO: Arhiva Dive Aesop A Rose By Any Other Name Body Cleanser, top.hr, 500 ml 41 EUR FOTO: Arhiva Dive Barbara Sturm Body wash, top.hr, 500 ml 69,39 EUR FOTO: Arhiva Dive Algologie Bain Originel – Draining Body Oil Shower & Bath, martimex.hr, 125ml 37,20 EUR

U Zagrebu se otvorila sjajna pekarnica Sisters kurtoš: 'Naša posebnost je što svaku narudžbu pripremamo svježe i u hodu'
Najljepši dodaci su im osmjesi: Stajliš prijateljice sjajno kombiniraju efektne kapute uz klasične komade
Neočekivane vijesti iz Londona: Kate Middleton operirala abdomen, bit će u bolnici dva tjedna

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".