Trik s TikToka za savršene valove: Sve što trebate su remen od ogrtača ili - čarape!

Od prošlog lipnja, piše Glamour, pretraga na Googleu za pojmom heatless hair, odnosno frizura bez upotrebe topline narasla je za 967%, a na TikToku, pravoj beauty riznici izvrsnih trikova i savjeta, pronašli smo tutorial kako napraviti valove za kosu bez upotrebe uvijača ili pegle za kosu.
Vidi originalni članak

Trendovi u kosi dolaze i prolaze, no jedna je frizura vječna - riječ je, naravno, o valovima u kosi koji pristaju različitim duljinama, a volimo ih u svim njihovim formama, od potpuno urednih i zaglađenih, do razbarušenih varijanti. Ipak, u zadnje vrijeme viđamo sve više prirodnije teksture, a mnogi se vraćaju i svojoj prirodnoj boji kose. 

Briga o kosi došla je na prvo mjesto, a grubi proizvodi za stiliziranje i izbjeljivanje kose, kao i uvijači i pegle, pali su u drugi plan. Poznato je kako toplina loše utječe na kosu i utječe na ispucale vrhove. U proteklih nešto više od godinu dana, doma smo proveli više vremena nego inače, pa smo dopustili da se kosa "odmori" od teških proizvoda i topline, a sad smo u potrazi na novim trikovima s kojima će frizura imati wow-efekt, a istovremeno nećemo oštetiti kosu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od prošlog lipnja, piše Glamour, pretraga na Googleu za pojmom heatless hair, odnosno frizura bez upotrebe topline narasla je za 967%, a na TikToku, pravoj beauty riznici izvrsnih trikova i savjeta, pronašli smo tutorial kako napraviti valove za kosu bez upotrebe uvijača ili pegle za kosu. Tako videa iza hashtaga #heatlesscurls, odnosno kovrče nastale bez upotrebe topline imaju iše od 564 milijuna pregleda, a jedan od trikova koji je osvojio društvene mreže je onaj s remenom od ogrtača

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E L L E T U R N E R (@elleturneruk)

Dakle, do savršenih valova možete doći u svega nekoliko koraka. Za početak, raščešljajte kosu i stavite razdjeljak na sredinu. Pojas stavite na sredinu glave, pričvrstite kopčom i kosu namotajte na njega. Prethodno, dok je kosa još mokra, na nju nanesite proizvod za stiliziranje kose. Remen od ogrtača ostavite u kosi nekoliko sati, ovisno o teksturi kose, a kad je kosa suha, možete ukloniti remen. Kosu je najbolje raščešljati prstima kako se kovrče ne bi deformirale, a možete i laganim potezima češlja. Rezultat su savršeni, razbarušeni valovi, bez upotrebe topline i oštećenja kose. 

Osim s remenom od ogrtača, savršene kovrče možete postići i pomoći - čarapa. Sve što trebate napraviti je kosu podijeliti u nekoliko sekcija, a zatim svaki dio omotati oko čarape, učvrstiti ukosnicom i ostaviti nekoliko sati da se kosa osuši. Kad je kosa suha, uklonite čarape i ukosnice iz kose i lagano raščešljajte kosu. 

 

Pravnici i dizajnerici odlično pristaje muško odijelo: 'Ovo sam odabrala za sastanak, a često kupujem na muškom odjelu'

Top mirisi uz koje ćete se osjećati privlačno ove jeseni

Dizajnerica čiji stil obožavamo: 'Sama sam sašila odijelo i prsluk, samo za konstrukciju sakoa trebalo mi je 18 sati'

PR menadžerica super nosi mini haljinu i glomazne čizme, a otkrila je i odličan trik koji ćemo svakako isprobati

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".