Tri nijanse crvene

Crvena boja smatra se jednom od najženstvenijih i najprivlačnijih među svim ostalim bojama. Povezana je sa vatrom, energijom, moći, snagom i ljubavi, a kada se nalazi na vašem tijelu u obliku laka, ruža ili boje za kosu izaziva revoluciju. Donosimo vam savjete koje svi ljubitelji crvene moraju poslušati!
Vidi originalni članak

Crveni ruž ne podnosi pogreške, a ako ga pravilno upotrijebite može postati vaš najbolji prijatelj. Marilyn Monroe, Ava Gardner, Elizabeth Taylor samo su jedne u moru slavnih osoba koje ga nisu skidale sa usana. Pokušajte kada birate crveni ruž odabrati onaj koji će vam odgovarati i boji kose – ako imate svijetlu kosu birajte svjetlije nijanse. Također, ako ga odlučite staviti na usne kao dnevni styling nemojte pretjerivati sa njegovim intenzitetom, već ga ostavite za večernje prilike. Probajte prvo povući crtu sa crvenom olovkom za usne po rubu usana kako bi stvorili nekakvu šablonu, a onda popunjavajte sa željenom nijansom crvenog ruža. Slobodno pređite sa ružem preko linije koju ste napravili olovkom. Pripazite da vam je ostatak make up-a jednostavan - plava i ljubičasta sjenila izbjegavajte. Za razliku od ruža, crveni lak ne bira svjetlost ili mrak jer odlično izgleda na traperice i sako, ali i na ljetnu haljinu za večernji izlazak. Moćne žene daleke prošlosti poput kraljice Nefertiti i Kleopatre s crvenim noktima pokazivale su svoju snagu i samopouzdanje, a kada ga je 1932. godine Revlon izbacio na tržište nastala je pomama za njim. Ako ste veliki ljubitelj crvenog laka, te svoje nokte nanovo lakirate u crvenu boju, imajte na umu da on svakim nanošenjem upija boju vaših noktiju, pa preporučamo da kao podlogu stavite bezbojan lak.  Ukoliko to niste učinili možete na staru četkicu za zube staviti malo sode bikarbone i žute mrlje će se vidljivo smanjiti. Poznato je da je dobro uskladiti crveni ruž sa crvenim lakom, no što je sa crvenom kosom?

Samo 1-2% ljudi u svijetu ima prirodnu crvenu kosu i to zahvaljujući genetici, tako da ne morate očajavati ako niste jedni od njih. Uz današnje frizere i preparate za kosu postoje mnogo načina kako to možete postati. Ukoliko razmišljate o tom koraku poslušajte savjete Marie Robinson i Christophea Robina koji su stručnjaci za kosu dugi niz godina.

1.Ako niste spremni biti uvijek u centru pažnje, odustanite od farbanja u crveno. Crvena boja kose govori „gledaj me“ i stavlja vas u centar pažnje.

2.Nijansu kose također birajte kao i nijansu crvenog laka za nokte ili ruža. Što ste tamnije puti idite u tamniju crvenu.

3.Maslinasta put kože zahtjeva više bakrenastu ili narančastiju boju kose, tako da nemojte ići sa čistom crvene.

4.Loša strana crvene kose je ta što od svih boja kose ona najbrže sijedi. Kako bi ste spriječili to koristite šampone koji su predviđeni za crvenu kosu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".