Trend: pastelni make-up

Jedan od make-up trendova sasvim je očekivan – pastelno! Ove nevine boje na usnama i očima ostavljaju osvježavajući dojam.
Vidi originalni članak

1. PASTELNI TWIST

Poput cvijeća u proljeće, i pastelne boje dolaze nekako prirodno i očigledno, no to ne znači da moraju biti dosadne.

Naime, ovoga proljeća nose se nešto drukčije pastelne nijanse, koje se pritom nose i na različitim dijelovima lica.

Za početak, ovo proljeće i ljeto neće proći bez boje breskve, baš svih pastelnih tonova ružičaste, pastelne verzije boje zelene trave i pastelne nijanse limun-žute!

2. TONOVI HIGHLIGHTA

Pastelno lice predivno će izgledati ako mu damo karaktera highlighterom, koji će ovo proljeće uz pastel biti praktički neizbježan. Pozabavite se strobing tehnikom, izbjegnite konturiranje i podarite licu nenapadan prirodan sjaj koji će ga samo dodatno otvoriti.

HIGHLIGHTER  Future M•A•C Mineralize Skinfinish „Otherearth“ 243 kn, M•A•C (M•A•C)

3. AVON je samo jedan od brendova koji je za proljeće predstavio pastelnu kolekciju make-upa, među kojima se ističu predivni lakovi!

4. NOVA PASTELNA PRAVILA

Iako je plavo na očima veliki ljetni trend, pastelna plava neće se zasebno istaknuti. Međutim, nošenje ružičaste na kapcima i obrazima veliki je hit, kao i žuta, zelena i narančasta sjenila, koja su dosad bila u drugom planu zbog boje mentola i ljubičaste.

Možete ih upotrebljavati decentno, iako će stopljene s kožom duž kapka biti najbolji izbor.

5. MANI/PEDI?

Pastelna je dobar izbor i za nokte, što potvrđuje i O•P•I New Orleans kolekcijom koja pršti predivnim nježnim nijansama... Pastelne boje izvrstan su dnevni izbor koji uistinu odgovara uz sve kombinacije zbog svoje

nenametljivosti.

LAK ZA NOKTE Le Vernis “167 Ballerina”, 207 kn, Chanel (Martimex)

LAK ZA NOKTE New Orleans Nail Lacquer “Crawfishin For Compliments”, 100 kn, O•P•I (Nail Salon “Manos”)

6. NOVA PRAVILA

Iako su dosad pastelne nijanse bile rezervirane za usne ili tek suptilno nanesene na očima, vizažisti preporučuju nošenje preko cijeloga kapka i to tako da vam izduže oči ili blendanjem na rubovima prividno se stope s ostatkom kože.

S druge strane, trendi je nositi cijelo lice u jednoj nijansi, primjerice ružičasti ili narančasti kapci, usne i obrazi.

7. ZA ODVAŽNU

Pogled možete naglasiti tonovima zelene i plave, bilo da ih kombinirate zajedno ili nosite zasebno. Smokey eye izgledat će vrlo osvježavajuće u pastelnim tonovima i dati vam neodoljivu edgy notu.

SJENILO Absolute Eye Colour “910”, 22,90 kn, Catrice (Kozmo)

SJENILO Mono Eyeshadow “24”, 12,90 kn, Essence (Bipa)

8. ZA KLASIČARKU

Klasičarka će uvijek igrati na sigurno, što s pastelnim nijansama zaista nije problem! Kremasto, šljokičasto, ružičasto sjenilo izgledat će baršunasto meko duž vašega kapka i dati decentnu iskričavost vašem pogledu.

KREMASTO SJENILO Illusion d’Ombre “118 Moonlight Pink”, 248 kn, Chanel (Martimex)

9. NJEŽNE USNICE

Nijanse izblijeđenih citrusa i ruže fantastičan su odabir za usnice kojima će dati dozu nježnosti. 

Izvrstan su izbor ruževi sjajila ili ruževi balzami jer ostavljaju jedva prividan i prirodan premaz boje, dok su mat nijanse ipak nešto upadljivije.

RUŽ Hidrokolor Lipstick “Vibrant Peach”, 29 kn, AVON (AVON)

RUŽ Future M•A•C Mineralized Lipstick “Meta Fabulous”, 186 kn, M•A•C (M•A•C)

RUŽ Rouge Baume “750”, 262 kn, Dior (Martimex)

10. SJAJILO...ZA OČI?

Sjajilo za usne ostvarilo je fantastičan povratak na scenu, no svoj debi imaju sjajila za oči.

Naime, riječ je o vrlo masnim teksturama koje se nešto dulje zadržavaju na kapcima, a pravilno se nanose uz rub trepavica, gdje im se omogućuje samostalno daljnje topljenje po kapku.

SJAJILO ZA USNE Shine Appeal Fluid Lipstick “01”, 31,90 kn, Catrice (DM)

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".