Treba li koristiti maslinovo ulje kao dio beauty rutine? Evo što o tome kažu stručnjaci

Ako imate problematičnu kožu sklonu aknama i nepravilnostima, stručnjaci savjetuju da ga izbjegavate u njezi lica
Vidi originalni članak

Bez sumnje, maslinovo ulje jedno je od najkorištenijih i najpopularnijih ulja. I dok ga u kuhinji većina obožava, postavlja se pitanje treba li se koristiti u beauty rutini. Stručnjaci su složni u tome da ga možemo ubaciti u njegu kože, no pritom treba pripaziti na nekoliko stvari da ne bi došlo do kontra-efekta. Kako piše Byrdie, maslinovo se ulje koristi stoljećima, još od antičkih vremena za ljepotu, a navodno je i Kleopatra bila njegova velika obožavateljica. Riječ je ulju s iznimno teškom i bogatom formulom pa se smatra korisnim za izrazito suhu kožu. 

  • Maslinovo ulje dobro je za zadržavanje vlage u koži. Sadrži 73% oleinske kiseline te omega 3 i omega 6 masne kiseline. Zbog toga je prilično teško i ne prodire duboko u kožu, a umjesto toga djeluje kao okluzivna barijera i ne dopušta da se vlaga "oslobađa"
  • Zaglađuje i omekšava kožu zahvaljujući skvalanu, sastojku u maslinovom ulju koji spriječava isušivanje kože i pomaže u održavanju vlažnosti. 
  • Pruža antioksidacijsku zaštitu jer je bogato vitaminima A, D, E i K koji mogu imati zaštitni učinak na kožu. Konkretnije, uklanjaju štetne slobodne radikale nastale izlaganjem UV zrakama i onečišćenju, što može dovesti do nepravilnosti na koži. 

Kad je riječ u nuspojava uporabe maslinovog ulja u njezi kože, najveći problem su začepljene pore jer je maslinovo ulje komedogeno pa stručnjaci savjetuju njegovo izbjegavanje svima koji imaju probleme s aknama. Probleme može izazvati i oleinska kiselina koja ih također zatvara. Ako ste skloni prištićima, aknama i pretjeranim reakcija, preskočite maslinovo ulje u njezi kože. Umjesto toga, koristite ga na suhim dijelovima tijela, kao što su laktovi, koljena i stopala. Potražite pripravke u kojima se maslinovo ulje miješa s drugim uljima i sastojcima.

Ove sastojke zasigurno imate doma, a smatraju se odličnim beauty saveznicima za lijepu kožu
Stručnjaci odgovorili koji anti-age sastojci u beauty rutini stvarno funkcioniraju
Jeste li već isprobali sastojak u beauty proizvodima na kojeg dobro reagira i osjetljiva koža?
Ovaj kozmetički sastojak preporučuju dermatolozi, a savršeno odgovara svakom tipu kože

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".