Testirali smo: LUNA™ play & LUNA™ mini 2

Isprobali smo dva uređaja koji slove za popularnije na današnjem kozmetičkom tržišstu...
Vidi originalni članak

Dugo smo čitale o FOREO uređajima, a onda su napokon došli i u naše ruke! Jedan o čijoj smo funckcionalnosti čitali naširoko i koji već ima pomalo kultni status - FOREO LUNA™ play te drugi o kojem se ne zna mnogo, a oduševio nas je jednako, ako ne i više od ovog koji podsjeća na francuski makaron. RIječ je o FOREO LUNA™ mini 2, a budući da su svojstva prvog svima dobro poznata, zvijezda ove recenzije upravo je FOREO LUNA™ mini 2. Pročitajte, isprobajte, oduševite se!

FOREO LUNA™ play

Posljednjih pola godine se ne šminkam, ali uredno, ujutro i navečer čistim lice. Popriličan sam kampanjac po tom pitanju pa biram sredstva koja, barem im upute tako kažu, jednim potezom uklanjaju sve nečistoće. Isprobala sam razno-razna sredstva, i nekako sam najzadovoljnija miceralnim vodicama. No, kada mi je u ruke došao novi FOREO LUNA™ play, moram proznati da je čišćenje lica skočilo na viši nivo.

Dakle, uistinu je potrebno minutu (točnije dvije – jedna ujutro i jedna navečer) da bi se s lica uklonile sve prljavštine, no uz tu činjenicu oduševile su me još četiri – nema blazinica, pore su čiste (da!), lice je glatko i sredstvo za njegu bolje i brže se upija. Rezultati vidljivi odmah! Stoga, odgovorno tvrdim, najbolje dvije potrošene minute u danu! Osim što je funkcionalan, njegovo je čišćenje iznimno lagano, potrebno ga je tek isprati pod vodom, a uz cijenu, veliki je plus i njegova veličina. 

S obzirom na prirodu novinarskog posla koja uključuje brojna putovanja, idealan je jer stane u svaki neseser, a ne morate se brinuti da ćete zaboraviti punjač - nije vam potreban jer kad ga jednom kupite, moći ćete njime očistiti lice i do 100 puta.

FOREO LUNA™ mini 2

Nikad nisam bila osoba koja se pretjerano zanimala za kozmetičke spravice, no kad sam dobila FOREO u ruke, pojavila se i moja znatiželja. Ne znam je li je potaknuo predivan dizajn (izabrala sam žuti!) ili što sam htjela isprobati nešto što se posljednjih mjeseci smatra "čarobnjakom" za kožu.

Dolazi u pakiranju s garancijom i punjačem koji se priključi na računalo ili laptop. Ovdje dolazi i jedna od zamjerki - bilo bi odlično da dolazi s adapterom kako bi se mogao napuniti neovisno o tome nalazite li se u blizini računala. Međutim, taj je problem riješen tako što jedno uistinu brzinsko punjenje (cca 1 h) omogućava i do pet mjeseci uporabe. Plavo svijetlo na uređaju dat će vam do znanja da je on pun te spreman za uporabu - a ona uistinu ne može biti jednostavnija.

Naime, uređaj ne služi za skidanje šminke pa je nju potrebno prethodno skinuti te na kožu nanijeti ono što i inače koristite za čišćenje lica. Uključite uređaj te ga ne pojedine dijelove lice prislonite između 15 i 30 sekundi, ovisno o dijelu lica. Upravo je i vremensko trajanje jedna od glavnih prednosti. Naime, tek su dvije minute dnevno potrebne da obavite ovu rutinu, a rezultati su vidljivi i nakon nekoliko korištenja.

Uređaj zatitra svakih 10 sekundi kako bi vam dao do znanja koliko je vremena prošlo, a napravljen je od medicinskog silikona na kojeg je alergično manje od 2% populacije pa nema straha od nuspojava zbog lošeg materijala. Uređaj ima dvije brzine, ali i dvije strane. Jedna služi za regularno čišćenje, a drugo za dubinsko, no s obje strane pulsiranja su uistinu nježna i ugodna za kožu.

Kao osoba koja ima vrlo osjetljivu kožu, moram priznati da nema negativnih nuspojava. Već se nakon dva korištenja može vidjeti osjetno mekša i glađa koža, a nakon nekog vremena smanjuju se i suhi dijelovi. Unatoč prvotnom crvenilu, koža mi više nije toliko blijeda, već je dobila potrebnu živost. Uređaj čisti pore, a primijetila sam da dolazi i do njihovog širenja pa mi je koža masnija. Međutim, to nije problem, s obzirom da je inače vrlo suha.

Inače nemam velikih problema s prištićima, no, otkad koristim uređaj, njihova se količina ipak smanjila, no zaključak oko tog prepuštam osobama koji s njima vode bitku.

Zadovoljna sam i njegovim čišćenjem - po završetku ga je dovoljno tek isprati pod vodom, a ne treba vas preplašiti što je utor za punjač otvoren. Naime, vodootporan je pa nema straha od kvara, ali ga, naravno, osušite prije stavljanja na punjač.

Ono što bi neki izdvojili kao negativnu stavku njegova je cijena, no, za uređaj koji pruža glatku kožu bez nečistoća, uz minimalan trud, isplati se dati i koju kunu više. Plus je svakako i njegovo mini pakiranje pa ga možete ponijeti sa sobom na svako putovanje!  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".