Temeljito čišćenje lica: savršen ten

Pravilno čišćenje lica za kožu može učiniti mnogo više od pukog uklanjanja šminke, nečistoća i viška sebuma. Postane li to vaša rutina koju ispravno izvodite, hidratizirat će kožu i učiniti je blistavom.
Vidi originalni članak

Prvi korak: piling

Pilingom se skida sloj mrtvih stanica te koža dobiva sjaj i mekoću i bolje upija hidratantna sredstva. Nježni piling kože neophodan je kako bi koža ‘prodisala’. Preporuča ga se lagano umasirati kružnim pokretima, a zatim isprati s mlakom vodom.

 PILING ZA LICE Gelee Exfoliante Douce, 154,36 kn, Nuxe (u ljekarni) 

Oprezno s gelom

Gel za umivanje treba biti prilagođen tipu kože (masna, suha ili normalna) i imati odgovarajuću pH vrijednost. Stručnjaci preporučuju da se za čišćenje masne kože upotrebljava gel ili pjena, a za suhu kožu kremastije teksture. S gelom valja biti oprezan jer ako lice nakon nanošenja gela ne isperete do kraja, to će ga dodatno isušiti.

GEL ZA ČIŠĆENJE LICA Biotec Skin Energising Cleanser, 39,50 funti, Elemis (www.lookfantastic.com)

Čišćenje i njega u jednom? Idealno!

Izvanredna inovacija u čišćenju lica dolazi nam s linijom Nivea Creme Care. Njezin učinkoviti sastav  ostavlja kožu lica čistom, svježom, hidratiziranom i spremnom za nanošenje dodatnih proizvoda za njegu. U ponudi su  krema, mlijeko i iznimno meke maramice za čišćenje lica.

MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE LICA Facial Cleansing Milk, 42,50 kn, Nivea (DM)

KREMA ZA ČIŠĆENJE LICA Facial Cleansing Cream, 42,50 kn, Nivea (DM)

 

Ulje za zdravlje i mekoću

Uljni odstranjivači uklonit će tvrdokoran make-up, no ostaci šminke, sebuma i ostalih nečistoća s kože često ostaju i nakon uklanjanja šminke. Stoga navlažite lice mlakom vodom (nikako toplom ili vrućom) i laganim kružnim pokretima isperite lice. Ne zaboravite očistiti i krajeve lica uz kosu i uši, kao i vrat. Umasirana u lice, ulja izvlače većinu nečistoća iz kože, ostavljaju kožu mekom i hidratiziranom, a dugoročno pomažu zdravlju i izgledu kože.

PJENA ZA ČIŠĆENJE LICA “Immortelle” Precious Cleansing Foam, 168,70 kn, L’Occitane (L’Occitane)

Jednostavnost rukavice

U posljednje vrijeme vrlo popularna rukavica za čišćenje lica čisti kožu na jednostavan, efikasan i prirodan način. Temeljito i brzo skida šminku i nečistoće s lica, masira te jepriprema za daljnji tretman. Ne iritira pa je pogodna i za vrlo osjetljivu kožu.

ANTIBAKTERIJSKA RUKAVICA ZA SKIDANJE ŠMINKE Les Chicks, 49,90 kn, Magic Glove (Bipa)

Micelarna revolucija

Prozirna vodica koja se u posljednje vrijeme nametnula kao jedan od najrevolucionarnijih proizvoda u njezi kože jest micelarna otopina. Glavne su odlike da čisti, tonizira i transformira kožu u trenu ne isušujući je, a ima i ljekovita svojstva. Micelarne otopine nerijetko preporučuju i dermatolozi jer lice čiste nježno, smanjuju rizik iritacije i alergija, a kad se pravilno koriste, nije potrebno čak ni ispiranje.

MICELARNA OTOPINA Micelarna otopina 2u1 s uljem smilja, 44,90 kn, Olival (Konzum)

Ništa bez mlijeka

Nekoliko slojeva pudera i tvrdokornu šminku na području oko očiju teško je ukloniti samo jednim čišćenjem. Stoga je mlijeko za čišćenje sljedeći korak za sve ljubiteljice make-upa. Odlično je jer nema dodatnog isušivanja i znatnijih promjena prirodne pH vrijednosti kože. Redovito korištenje mlijeka za čišćenje lica sprečava pretjerano lučenje masnoće tijekom ljeta te isušivanje kože u zimskim danima.

MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE Latte Detergente Tonificante, 23,90 kn, Cera di Cupra (Bipa)

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".