Tehnika pramenova koja stvara iluziju pune i guste kose, a frizeri im predviđaju popularnost u ovoj sezoni

Ovakvi pramenovi odlično funkcioniraju u svakodnevnim izdanjima, ali i u svečanim, formalnim prigodama, a jednako dobro izgledaju kad se nose na savršeno ravnoj kosi ili prirodnim valovima.
Vidi originalni članak

Ovogodišnju svečanost dodjele Oscara otvorila je Beyoncé odličnom izvedbom pjesme "Be Alive", što joj je donijelo prvu nominaciju za zlatni kipić. Tom je prigodom pokazala i novu boju kose pa je tamnu nijansu, s kojom smo je navikli vidjeti, zamijenila nijansama karamele sa svijetlim pramenovima koje frizeri nazivaju tzv. shadow highlights.

Iza looka stoji njezina dugogodišnja koloristica Rita Hazan, a za Glamour je ispričala kako su pramenovi u kosi "strateški" raspoređeni kako bi se postigla višedimenzionalnost i sunkissed efekt, odnosno pramenovi koji izgledaju kao da su objasni suncem. Ovakva tehnika stvara iluziju pune i guste kose, pojasnila je. 

Ovakvi pramenovi odlično funkcioniraju u svakodnevnim izdanjima, ali i u svečanim, formalnim prigodama, a jednako dobro izgledaju kad se nose na savršeno ravnoj kosi ili prirodnim valovima. Koloristica je pojasnila kako ovakvi pramenovi nisu rezervirani samo za plavuše, odnosno ovakvu tehniku mogu isprobati osobe sa svim nijansama kose, od brineta do crvenokosih. Pramenovi se kreiraju tako da, pojašnjava koloristica, izgledaju kao da je kosa prirodno posvjetljena od sunca, a Hazan je dodala da će biti glavni trend ovog proljeća zbog svoje nosivosti i svestranosti. 

Ako i sami poželite ovakvu frizuru, stručnjakinja savjetuje razgovor s frizerom jer održavanje ovakvih pramenova nije najjednostavnije. 

- Želite li da višedimenzionalna boja zaista bude svijetla i odvažna, da ne izblijedi ili ne poprimi neželjene narančaste tonove, važno je redovito je održavati jer su istaknuti dijelovi svijetli i uokviruju lice. O ovakvim se pramenovima treba brinuti da izgledaju svježe, kako se ne bi stvorio dojam izrasta - govori i preporučuje korištenje proizvoda za održavanje boje sjajnom i postojanom. 

Frizeri objasnili zašto kosu ne treba prati češće od dva puta tjedno

 

Netipičan odabir obuće Leonarde Lončar: Umjesto klasike, bira par tenisica brenda kojeg Hrvatice obožavaju

Do vizualno punijih usana u samo dva koraka: Trik voli i Hailey Bieber, a možete ga isprobati i kod kuće

Mirna i Miran, jedan od najzanimljivijih parova na špici, prošetali gradom u outfitima koji ne prolaze neopaženo

Što kažete na cipele kakve nosi Borna Kotromanić? Takav ćemo model svuda viđati ovog proljeća

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".