Tehnika bojanja kose za koju trebate znati: Daje volumen i super izgleda s prirodnom bojom

Kontrastom se možete poigrati te ga pojačati ili ublažiti ovisno o vlastitim preferencijama, kao i o nijansi prirodne boje kose.
Vidi originalni članak

Ime tehnike bojanja kose za koju trebate znati u novoj sezoni je "ribbon blonde", a frizeri kažu kako je odličan način za dodavanje volumena u kosu. U ovoj tehnici kombiniraju se svijetli i tamni pramenovi kose kako bi se stvorila mješavina tonova i postigla dubina u kosi. 

Ako ne želite previše "blajha" u kosi, frizeri kažu kako je super stvar ove tehnike ta što se možete poigrati s prirodnom bojom kose i nadopuniti je s tek nekoliko pramenova na vrhu. Tako prirodna boja ostaje kroz "unutrašnjost" kose, a pramenovi su i dalje vidljivi te se stvara dinamika u kosi, piše Glamour

Bojite li se da je ovakve pramenove teško održavati, frizeri kažu kako je riječ o "zlatnoj sredini" između prirodne boje oko koje ne treba mnogo brige i nepto svjetlije nijanse oko čijeg se sjaja ipak treba potruditi da bi zadržala wow-efekt.

"Ribbon blonde" uspoređuju s popularnom tehnikom bojanja kose, balayageom. Razlikuju se u tome što balayage ima manji kontrast među tonovima, dok "ribbon blonde" donosi tonove koji su kreirani tako da kosi daju ravnotežu i sklad između svijetlih i tamnih tonova. 

Kontrastom se možete poigrati te ga pojačati ili ublažiti ovisno o vlastitim preferencijama, kao i o nijansi prirodne boje kose. Plava boja koja se koristi u "ribbon blonde" je zapravo mješavina boje maslaca, pijeska i šampanjca s platinastim nijansama tako da donosi sve ono najbolje od plave kose u jednoj tehnici bojanja. Za one odvažnije tu su pramenovi koji neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog stoljeća kad su prijelazi između svijetlih i tamnih nijansi bili posebno izraženi. 

 

Laskava frizura za koju frizeri kaže da će obilježiti jesen: Tajna dobrog izgleda je u minimalnom stiliziranju

Znate li koja vam duljina kose i frizura pristaju prema obliku lica? Doznajte što preporučuju profesionalci

Jeste li ih isprobali? Ovo su samo neki od Zarinih parfema koji neodoljivo podsjećaju na mirisne klasike

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".