Sydney Sweeney pokazala je novu bob frizuru koja je istovremeno jednostavna, a veoma glamurozna

Inspiraciju je pronašla u poznatoj starleti iz 1950-ih, a izgled je modernizirala u skladu s trendovima
Vidi originalni članak

Bob frizure uvijek su bile popularne, ali posljednjih nekoliko godina njihova je popularnost drastično porasla. Mnoge poznate zvijezde odlučuju se isprobati razne bob frizure pa nije ni čudo da na mnogim crvenim tepisima upravo one prevladavaju. Na dodjeli Oskara 2024., Florence Pugh imala je ‘Madonna bob’, a Zendaya barokni bob, no Sydney Sweeney iznenadila je mnoge kada je debitirala superkratki, moderni Monroe bob na partyju nakon dodjele Oscara 2024.

Zapravo, činilo se da je inspiracija za izgled poznate glumice došla iz arhiva crvenog tepiha. Ne samo da je njezina frizura kanalizirala starletu iz 50-ih, njezina haljina boje slonovače, koju je kreirao američki dizajner Marc Bouwer, dočarala je Marilyninu kultnu bijelu haljinu u filmu The Seven Year Itch iz 1955. godine. Taj duboki dekolte i nabrani struk zaštitni su znak Marilyn Monroe.

I ako mislite da ste upravo ovu haljinu već vidjeli, niste u krivu. Angelina Jolie izvorno je nosila elegantnu haljinu na dodjeli Oscara 2004. No za razliku od Angeline, koja je stilizirala izgled s ležernom polu-dignutom polu-spuštenom frizurom, Sydney je odabrala da debitira s modernom Monroe bob frizurom.

Transformacija Sydneyine frizure započela je na nedavnoj reviji Miu Miu na Pariškom tjednu mode, gdje je zamijenila svoju dugu teksturiranu kosu za frizuru koja se spušta na ramena. Izgledala je neprepoznatljivo, no za Oskare se odlučila na još jedan rez.

Sydneyina nakovrčana frizura s razdjeljkom na stranu činila se kao mig Marilynoj frizuri na premijeri Call Me Madam 1953. Jedina je razlika bila u tome što je Marilyn bila platinasto plava, dok je Sydney Sweeney zadržala svoju dublju, laneno plavu nijansu.

Također je izbjegla doslovnu interpretaciju odlučivši se za nude šminku i suptilno definirane oči, što je veliki odskok od dramatične crne olovke ili crvenog ruža za usne koje je Marilyn Monroe voljela nositi.

'Ovo sam odjenula za promjenu jer inače ne nosim traper, a trendove tek povremeno pratim'
Prisjetili smo se genijalnog stajlinga odvjetnice koja nas uvijek oduševi svojim modnim izborom
Svjetske agencije povukle sliku Kate Middleton zbog fotošopiranja: Princeza priznala da ju je ona uredila

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".