Svi žele ovaj fantastičan make up, a mi znamo kako ga možete postići!

U čemu se skriva tajna dobrog make up-a?
Vidi originalni članak

Katkad nam se čini da je kvalitetan make up jako teško postići pa brzo odustanemo. Međutim, tajne velikih majstora zapravo se nalaze u sitnicama poput podloge ili kvalitetnog alata... S njim sve počinje pa se prije svega opremite kvalitetnim četkicama. Ipak, ne zaboravite da su make up stručnjaci s razlogom make up stručnjaci pa ako želite uistinu kvalitetnu šminku, najbolje se uputiti njima! 

Podloga je ključ svega

Nakon što ste pravilno očistili i hidratizirali lice, vrijeme je za nanošenje podloge. Pripazite da ne izgleda kao da imate masku na licu, već odaberite onu koja je u skladu s tenom - tamniji tonovi ne funkcioniraju, već je bolje birati one koji su nijansu ili dvije svijetliji. 

Konturirajte sa stilom

Posljednih nekoliko sezona, konturiranje je vrlo popularno, iako neki stručnjaci jedva čekaju da "izađe iz mode". Međutim, ono može jako dobro izgledati ako se s njim ne pretjera. Konturiraje je igra sjenčanja pomoću koje ćete sakriti nepravilnosti i naglasiti obrise lica. Odaberite dvije boje korektora, jedan svijetliji i drugi tamniji i nanesite tako da se vaši obrisi tek laganu naziru - nemojte pokušavati postići stroge konture jer ćete napraviti suprotan efekt . 

Ispravno skrivanje nepravilnosti

Ako imate nepravilnost na nosu ili na podočnjacima, ne nanosite korektor po cijeloj površini, već ispravni  odabirom nijanse korektora, prekrijte samo nepravilnost i malen dio oko nje jer ćete tako izgledati prirodnije!

Odaberite više od jedne nijanse!

Prilikom nanošenja sjenila, držite se pravila da svijetlije nijanse idu na unutrašnjost kapka, dok je vanjski dio kapka rezerviran za tamnije nijanse. Pripazite da sjenila imaju dobar prijelaz - formula za to su kvalitetne četkice za nanošenje te sjenilo u nekoliko nijansi. Takvim ćete nanošenjem postići dubinu oka.

Bez pretjerivanja, molim!

Kako bismo zaokružili make up i postigli zavodljiviji izgled, nerijetko posežemo za previše maskare pa se na oku stvaraju grudice i trepavice se slijepe. Umjesto toga, odaberite maskaru koja vam najviše odgovara i nanesite tek dva sloja na gornji kapak, a samo jedan na donji. Pogled će biti zavodljiv, a istovremeno i prirodan!

Fiksator kao točka na i

Da bi se šminka što duže održala na lice, nanesite fiksator koji će je učvrstiti i omogućiti ten izgleda besprijekorno!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".