Svi mirisi ljeta

Kada kažemo “ljeto”, što vam prvo padne na pamet? nama sočno citrusno voće, miris soli i kreme za sunčanje... teško je ne zaljubiti se u njih!
Vidi originalni članak

Iako svake sezone neumorno izlaze tipično slatkasti voćni parfemi, postoji i drugi tip “ljeta” koji će zadovoljiti one nešto drukčijega ukusa.

Prije svega, tu su neodoljivi citrusi, zaslužni za kick svježine, poput bergamota i mandarine, koji su zapravo tipični dodatak u ljetnim mirisima, no dobra su opreka onoj nametljivoj slatkoći.

Tipično ljetnim nazvali bismo i parfeme s notama soli i mora, a one najneobičnijeg ukusa oduševit će parfemi koji asociraju na kreme za sunčanje, koji se postižu miješanjem nota poput sandalovine, benzoina, vanilije i inih toplih, slatkastih, drvenastih mirisa.

Na tržište su s ovim notama izišli novi parfemi, no potrudili smo se da se prisjetite i nekih klasika.

Miller Harris Fleurs de Sel kombinacija začina i soli, poput timijana i ružmarina, ostavlja muževan dojam, a svidjet će se snažnim ženama (edp 100 ml, 1535 kn, Institut Parfumeur Flores).

Esteban Oriental Spice, baš kako i govori, miks je orijentalnih začina, primjerice benzoina, sandalovine i cimeta, za žene i muškarce, a asocira na toplinu kreme za sunčanje (edp 50 ml, 680 kn, Martimex).

Tom Ford Neroli Portofino Forte nova verzija Neroli Portofina ima mračniju notu i uvelike odiše kožom, ali i nerolijem i drvenastim notama (edp 50 ml, 290 dolara, www.tomford.com).

Calvin Klein CK2 edicija je legendarnog CK parfema za generaciju Y, uniseks je i neobičnom mješavinom nota poput oblutaka, ljubičica i wasabija, podsjeća na kremu za sunčanje (edt 100 ml, 592,90 kn, Müller).

Calvin Klein CK One Summer 2016. uzbudljiv je, limitiran i uniseks ljetni miris koji prije svega miriše na Mojito! (edt 100 ml, 279 kn, Douglas).

Diana Vreeland Vivaciously Bold je fantastičan miks odvažnih citrusa kojem dubinu i zagasitost daje vetiver (edp 50 ml, 1117 kn, Parfumerija “Lana”).

Guerlain Eau de Cologne Imperiale jedan je od najpoznatijih i najboljih citrusnih parfema na svijetu, a napravljen je za ženu Napoleona III. (90 ml, 675 kn, Martimex).

Rochas Eau de Rochas Escapade en Mediterranee vrlo je limitiran primjerak, no pravi je miris Mediterana s miksom citrusa i mora (edt 100 ml, limitirana edicija).

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".