Svestrana i ne zahtijeva puno vremena za stiliziranje: Isprobajte chic frizuru koja nikad ne izlazi iz mode

Francuski bob nevjerojatno se lako održava, sve zahvaljujući zahvalnom rezu zbog kojeg nećete morati mnogo vremena trošiti na stiliziranje kose. Zapravo, izgleda jednako dobro kad je pomalo neuredna, kao i kad se stilizira u wet look.
Vidi originalni članak

Možda jer smo s dolaskom proljeća u potrazi za osvježenjem ili možda jer jednostavno tražimo jednostavan način na koji ćemo uokiviriti lice, no bob frizura dominantna je kad su u pitanju trendovi. Nije teško ni zaključiti zašto: svestrana je, laska raznim oblicima lica i istovremeno može biti "neuredna", glamurozna, imati seksepilan prizvuk i biti jako chic.

Kad spominjemo epitet chic, najčešće ga povezujemo s francuskim bobom, frizuru za koju frizeri kažu da će biti još popularnija nego što je bila u 2022., a donosimo nekoliko razloga zašto bi baš o njoj trebali razmisliti kao svojoj sljedećoj frizuri.

Prije svega, dužina je idealna jer izgleda svježe, štedite vrijeme na njezinom feniranju, a istovremeno donosi taj opušteni prizvuk. Drugo, ako ste eksperimentirali s raznim bojama kose i želite krenuti "ispočetka", francuski je bob super ideja jer to možete izvesti na stajliš način, piše Glamour.

I, treće, francuski bob nevjerojatno se lako održava, sve zahvaljujući zahvalnom rezu zbog kojeg nećete morati mnogo vremena trošiti na stiliziranje kose. Zapravo, izgleda jednako dobro kad je pomalo neuredna, kao i kad se stilizira u wet look

 Koje su karakteristike francuskog boba, što ga čini tako french? Radi se o dužini do linije usta koja je često popraćena i šiškama koje prekrivaju obrve. Takav je tradicionalni bob, a u modernijim verzijama nešto je drugačiji pa jednako dobro funkcionira i bez šiški. Kad vam dosade, šiške možete nositi po strani, što je super rješenje za dosadnu fazu rasta, kada šiške nisu dovoljno kratke za šiške niti dovoljno dugo da se "uklope" u ostatak kose. 

Najveća prednost francuskog boba je ta što ima jak karakter - istovremeno je lagan i prozračan, nikad nije "presređen". Izgleda kao frizura "upravo sam se probudila", ali s dozom francuskog chica. 

Nedavno smo pričali s Teom Matičević, vlasnicom zagrebačkog salona Opium. Ona kaže kako su sve verzije boba apsolutni hit, a opcije su beskrajne. Ističe prednost stiliziranja kose jer možemo odbaciti peglu za kosu i prirodnu teksturu staviti u prvi plan. Upravo je tekstura ta na koju se stavlja naglasak, a ona svakome s bobom poručuje da obrati pozornost na kvalitetne proizvode koji će kosi pružiti dinamiku i volumen.

Ako ne znate hoće li vam bob pristajati, Tea donosi super savjet:

Postoji par trikova koje su osmislili stručnjaci za kosu i pomaže nam otkriti hoće li bob laskati našem licu, i to u manje od 30 sekundi. Sve što trebate je olovka i ravnalo. Radi se o triku kojim doznajete sve o proporcijama i dimenzija svog lica i kako one funkcioniraju u kombinaciji s novim rezom. Trik je idući, savjetujem da ga isprobate ispred ogledala. Olovku držite vodoravno uz vrh brade, a ravnalo okomito od dna ušne resice. Tamo gdje se križaju olovka i ravnalo, kut bi trebalo biti pravi. Ako je udaljenost na ravnalu između ušne resice i čeljusti manja od 5,7 cm, kažu da će vam bob pristajati. S druge strane, ako je taj razmak veći, onda bob nije najlaskaviji rez za vaš oblik lica. Bolja je ideja da pokušate s dužim lobom. Naravno, uvijek postoje iznimke, ali ovo je dobar pokazatelj. 

Čizme poput njezinih izvrstan su ulov: Upečatljivom kožnom kombinacijom istaknula se na zagrebačkim ulicama
Influencerica u stajliš izdanju: 'Htjela sam se ležerno obući, da mi bude udobno bez hlača i da mi koža diše'
Ella Dvornik-Pearce u crnoj kombinaciji i trendi tenisicama: 'Danas sam dodala malo boje kroz detalje'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".