Sve što trebate znati o najtrendi proljetnoj frizuri: Zahtijeva minimalno truda, a daje wow-efekt

Za najmoderniji look kombinirajte nešto kraće kovrče sa šiškama, koje odlično pristaju uz shag frizuru, bilo da su guste ili tzv. curtaing bangs koje se nose sa strane.
Vidi originalni članak

Ako još uvijek niste čuli, shag je it frizura za 2021. godinu - ona podrazumijeva choppy slojeve, pomalo neurednu teksturu i mnogo, mnogo volumena. Jako je opuštena i ležerna i najbolje se može opisati kao "upravo sam ustala iz kreveta" look, što je u ovoj situaciji - izvrsno! 

Shag je inspiriran choppy frizurama iz sedamdesetih godina, kao i grunge fazom devedesetih godina, a u modernoj verziji dolazi s laganim, pomalo messy valovima. Vrlo je popularan jer zahtijeva minimalno stiliziranje kako bi se postigao wow-efekt, što je zapravo i glavna odlika ove frizure. Ako ste odlučili samo oprati kosu i osušiti je na zraku, bit će dovoljno za ovu trendi frizuru. 

Stilisti se slažu da ova frizura izvrsno funkcionira na različitim duljinama, pogotovo na duljini do ključne kosti. Ako želite i dalje imati dugačku kosu, to nije nikakav problem, a izvrstan su primjer Suki Waterhouse i Kaia Gerber koje se ističu svojim trendi odabirima kad su u pitanju frizure. Osim Suki i Kaie, verziju shaga nose i Alexa Chung te Selena Gomez, a Selena ju je isfurala na kovrčavoj kosi pa ga ne morate izbjegavati čak i ako vam je kosa frčkava. 

Za najmoderniji look kombinirajte nešto kraće kovrče sa šiškama, koje odlično pristaju uz shag frizuru, bilo da su guste ili tzv. curtaing bangs koje se nose sa strane. 

Prije šišanja, bitno je s frizerom dogovoriti da ne napravi previše slojeva u kosi jer bi shag tako mogao izgledati pomalo zastarjelo i izgubiti moderan prizvuk. Frizura je jedinstvena zbog posebne tehnike šišanja kod koje se stvaraju slojevi, a oni daju uvijek željeni volumen. 

Prije nego se odlučite za ovu trendi frizuru, na umu treba imati nekoliko savjeta koje stilisti donose za Glamour. Kažu da, bez obzira na to što se radi o messy frizuri, kosu treba održavati zdravom, a savjetuju Olaplex tretmane koji će poduprijeti rast kose i održati je svježom između tretmana u frizerskom salonu. Nadalje, frizeri savjetuju i promjenu navika u stiliziranju kose, odnosno potrebno je naučiti kako stilizirati kosu na novi način - odbacite sušilo za kosu iz rutine stiliziranja kose i pustite kosu da se suši na prirodni način jer je to put prema messy efektu, zaštitnom "znaku" shaga

Studentica prava kao super inspiracija za novi tjedan: Baš dobro nosi kožnu minicu i bajkerske čizme
Ne sviđaju se svima: Tajice kakve nosi Ana Radišić nekad su bile veliki hit, a sad se opet vraćaju u modu
Kakve su vjenčanice najpopularnije među Hrvaticama? Domaći dizajneri otkrili su nam najveće trendove za novu sezonu
Kate Middleton prava je kraljica "recikliranja": Zablistala je u sakou u kojem smo je već imali prilike vidjeti, a i dalje je dostupan

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".