Svaka čast! Oni su uveli besplatne tampone i uloške za učenice i studentice

Ova akcija vrijedi gotovo 50 milijuna kuna za žene koje ne mogu priuštiti osnove higijenske proizvode
Vidi originalni članak

Škotska je prva na svijetu koja će u svim školama, sveučilištima i fakultetima imati besplatne tampone i uloške. Stotine tisuća žena ne može si svaki mjesec priuštiti ove osnovne higijenske proizvode, a istraživanje provedeno ove godine pokazalo je da četvrtina ispitanica u srednjim školama i na fakultetu ima problem s nabavljanjem uložaka i tampona.

"Dostupnost ovih proizvoda trebalo bi biti pravo, bez obzira na financijsku situaciju žene", rekla je laburistica Monica Lennon za The Sun. 

Istraživanja su pokazala da mnoge mlade žene koriste toalet papir ili uloške nose dulje no što bi trebale jer si ne mogu priušititi više, pa je ovaj projekt stigao u pravo vrijeme i nadamo se da će se i drugi ugledati na Škotsku!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".