Sunce, vjetar i sol loše utječu na našu kosu: Vlasnica salona Sophie ima par savjeta kako je tretirati ljeti

Sanja Penava vlasnica je frizerskog salona Sophie, a za Divu pojašnjava kako se brinuti za kosi u ljetnim danima da bi ona ostala njegovana i zdrava.
Vidi originalni članak

I dok mi obožavamo ljeto, naša kosa nije njegova prevelika obožavateljica. Naime, jako sunce, more i vjetar imaju loš utjecaj na našu kosu te ona postaje suha, dehidrirana, lomljiva, bez sjaja i boja se jače ispire. Zbog toga je jako bitno, kaže Sanja Penava, vlasnica zagrebačkog salona Sophie, da se kosi pruži potrebna zaštita i njega.

- Svakako preporučujem kosu obvezno ošišati prije samog izlaganja suncu, kloru, soli... Samim time ćemo je zaštititi od dodatnog pucanja. U salonu svakoj kosi pristupamo individualno, ovisno o stanju u kojem se nalazi. Osobno svakoj klijentici preporučim dobar šampon i regenerator za kućnu upotrebu, uz obveznu zaštitu prije sušenja kose te ulje za svaki dan. To je osnovno što svaka žena mora imati kako bi kosa bila lijepa i njegovana - pojašnjava Penava. 

Za Divu je objasnila i kako treba izgledati kućna rutina njege kose, korak po korak:

- Bitno je pranje kose dva puta jer se kod prvog pranja kosa ne pjeni previše jer skidamo nečistoću koja se nataložila, smog i proizvode za stajling. Nakon pranja, bitno je kosu dobro obrisati ručnikom kako bi njega koju stavljate mogla ući što dublje u vlas. Ako stavljate masku, svakako preporučujem zamotati kosu u topli ručnik da odstoji 5-10 minuta kako bi se kosa dodatno nahranila. Prije feniranja, obvezno stavite mlijeko s termičkom zaštitom te ulje za svaki dan. 

Vlasnica salona Sophie dodaje da sada na tržištu postoje odlični serumi koji se na kosu stavljaju tijekom noći kako bi kosi dali dodatnu hidrataciju i zaštitu pa i takve proizvode možete ubaciti u rutinu njege kose. Razmišljate li o bojanju kose prije ljeta, možete slobodno zakazati termin u salonu jer bojanje kose prije odlaska na plažu, kaže Penava, nema negativan utjecaj na kožu.

- Kosa je, jednako kao i koža, jako osjetljiva kada je izložena UV zrakama, soli i kloru pa je bitno adekvatno brinuti o njoj. Obvezno je trebamo štititi šeširom ili maramom te stavljati sprej s UV zaštitom kada smo na direktnom suncu. Nakon kupanja u moru ili bazenu, kosu treba oprati i staviti masku kako bismo joj vratili hidrataciju - pojasnila je frizerka i napomenula da je kovrčava kosa puno osjetljivija jer je u startu jako suha pa joj moramo posvetiti dodatnu pažnju i zaštitu. 

 

Svi pričaju o "transformaciji" kreacije Blake Lively, kao i o Kim Kardashian u kultnoj haljini Marilyn Monroe

'Često nosim mamine stvari, poput ovih hlača koje su stare 40 godina i još uvijek se odlično drže jer su kvalitetne!'

Cjenovno pristupačni, a učinkoviti: Na ove šampone za kosu vrijedi obratiti pozornost jer ih mnogi hvale

10 mirisnih favorita koji će oduševiti i one koji floralne mirise baš i ne preferiraju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".