'Sun bleached' boja kose odlična je inačica platinaste plave koja ne treba toliko održavanje, a stvara volumen

Još jedna prednost je da kosi daje dodatnu pokretljivost. Uvijek dobro funkcionira sa slojevima, stvara dodatan volumen te dobro funkcionira na gotovo svim bojama kose kada se pravilno izvede.
Vidi originalni članak

Plava boja kosa uvijek je popularna, ali njezina popularnost možda nikada nije bila veća nego uoči prikazivanja dugo očekivanog filma Barbie. Sada postoji nova inačica plave kose koja preuzima društvene mreže - sun beached blonde.

“Super transformacija u plavu boju kose Margot Robbie kao Barbie ikonski je izgled plavuše”, kaže Sharon Dorram, slavna koloristica za kosu za Byrdie.

Govorimo o plavoj boji kao od sunca, najnovijoj inačici svijetle kose koja će biti aktualna cijelo ljeto. “Sun bleached je plava nijansa koja je tipično jednobojna plava, ali je također prošarana s pramenovima ili svjetlijim tonovima”, objašnjava Ali Dash, kolorist i stilist u salonu Yoshiko Palm Beach. “Kako biste zadržali cjelokupni izgled, ostanite unutar jedne ili dvije razine boje jedne od druge samo da dodate malo dubine boji. Osunčane plavuše imaju topli podton.”

Iako se specifičnosti mogu mijenjati tijekom godina, budući da se izgled uvijek razvija, sun bleached plava ima tendenciju ostati u popularnosti. "Uvijek privlači pažnju", kaže Dorram. “Prirodno postoji veća potražnja za posvjetljivanjem boje kose od sredine proljeća do ljeta. Možda zvuči kao klišej, ali kako odjeća postaje svjetlija, tako rastu i trendovi boja kose, a sun bleached plava ima mnogo osobnosti.”

Pravilno napravljena može biti vrlo laskava jer je nježna i seksi. Također može zahtijevati malo održavanja. Boja je gušća na vrhovima nego na korijenu, podsjećajući na plavu dječju kosu nakon dugog ljeta na plaži. Ne samo da to znači manje vremena u salonskom stolcu, to također znači da boja lakše raste zahvaljujući prirodnom izgledu.

"Zbog male količine njege koja je potrebna za održavanje ovog stila tijekom ljeta, značajan broj slavnih osoba odlučuje se za njega", kaže Dash. “Nakon što je kosa posvijetljena u plavu boju, morat ćete popraviti samo korijen, a ne trebate dugotrajne postupke isticanja i balayagea koji su bili tako moderni pretprošle sezone. Održavanje je jednostavno.”

Još jedna prednost je da kosi daje dodatnu pokretljivost. Uvijek dobro funkcionira sa slojevima, stvara dodatan volumen te dobro funkcionira na gotovo svim bojama kose kada se pravilno izvede. Dash upozorava da bi onima s tamnom ili srednje smeđom kosom bilo bolje da se ne drže ovog trenda, osim ako nemaju djevičansku kosu. "Ako je to slučaj, onda samo naprijed", kaže Dash. “Možda je teško postići željeni izgled na prethodno pretjerano izblajhanoj kosi, ali uz vještog umjetnika sve je moguće.”

Kao i za bilo koju vrstu boje kose, ključna je dobra njega kada izađete iz salona. "Moj savjet je da uvijek koristite visokokvalitetne šampone za održavanje boje", kaže Dorram. "Držite se dalje od toniranih šampona kao što su plavi ili ljubičasti šamponi koji imaju tendenciju da priguše boju pramenova."

Kate Middleton 'kraljica je recikliranja': Haljinu na točkice i Mary Jane cipele već je nosila na prošlogodišnjem Wimbledonu!
Projekt Staklenke Malog Zagreba ima nove dodatke: 'Fokusirali smo se na one lokacije koje utjelovljuju karakter grada'
Simpatične prijateljice u jako chic kombinacijama: 'Imamo svoj stil, ali ponekad ubacimo i nešto od trendova'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".