Stručnjakinja za obrve otkriva kako ih idealno oblikovati i koji su najveći trendovi u svijetu obrva

Stručnjakinja za obrve Manuela Picard i vlasnica salona Brow Bar by Manuela Picard objašnjava na što treba pripaziti i što je trenutno najveći trend u svijetu obrva
Vidi originalni članak

Gotovo deset godina prošlo je od kada je Cara Delevingne krenula sa svjetskom karijerom modela – ne samo da je utjecala na modnu scenu, već je i povela svijet ljepote u novu eru. Njezine debele obrve postale su novi fokus, ubrzo je svojom posebnom, dječačkom pojavom s izraženim licem, promijenila i svijet ljepote. Svi su najednom prestali čupati obrve, u nadi da će dostići ideal ove mlade britanske manekenke koja nas i danas gleda ispod gustih, lijepo oblikovanih lukova.

Taj je trend zavladao svijetom svakodnevnih kozmetičkih rituala, a potom su se pojavili novi stilovi – obrve su kao biznis postale veliko beauty područje. Danas imamo palete sjenila za obrve koje su relevantne baš kao i one za kapke. Tu su i razni hibridi obojanih krema, neobične teksture koje nanosimo uz pomoć malog, tankog kista. Boje su što prirodnije – nijanse između smeđe, boje čokolade, sivkaste, na granici s magličastima…

Kužimo se u oblikovanje, svaka od nas svako jutro gleda u ta dva luka i razmišlja kako postići ideal i sklad. Jer, one su okvir lica, daju nam karakter, utječu na izgled – možemo se lako zeznuti, naročito prilikom čupkanja, napraviti rupu, djelovati tužno ili ljuto.

– Trendovi u oblikovanju obrva su se dosta promijenili zadnjih godina. Traže se deblje obrve, ne previše pošišane, čak malo prirodnije i ‘’čupavije’’ nego inače, mogla bih reći savršeno nesavršene – ističe stručnjakinja za obrve Manuela Picard i vlasnica salona Brow Bar by Manuela Picard.

– Veliki trend trenutno je Brow Lift ili Lamination, koji daje volumen, dok kana obrvama daje puniji oblik te jaču i dugotrajnu boju te ujedno odlično prekriva sijede – naglašava Picard. Dodaje kako su trenutno najtraženije takozvane puder obrve, njihova era krenula je nakon razdoblja slavnog japanskog iscrtavanja. No, puder obrve su puno prirodnije i nježnije od japanskog, stoga nije čudo da su pokrenule svojevrsnu mini revoluciju u svijetu ideala ljepote.

– Puder obrve izvode se sjenčanjem permanentnim bojama za obrve, a pritom koristimo mašinice za sjenčanje s najfinijim nano-iglicama. Cijeli postupak traje dva sata, većinom ne boli, a za one koji žele, koristimo odličan topični anestetik. Nakon prvog puta, mora se nakon šest do osam tjedana, a onda slijede korekcije boje, preporučujem jednom godišnje kako bi se održala savršena boja rastumačila je Manuela. Napominje kako su ovih dana obrve jedan od glavnih krivaca za cjelokupni dojam lica koje je uglavnom prekriveno maskom.

– Obrve sjajno ‘’pričaju priču’’ cijelog tog područja oko očiju i ako su dobro napravljene u smislu da su dobro oblikovane, koncem, kanom i trajnijom metodom - puder obrvama, mogu zaista ‘’podignuti’’ svačiji izgled i pojačati mimiku lica – smatra stručnjakinja.

Predlaže da žene ne korigiraju obrve kod kuće te taj kućni ritual svedu na make-up, među kojim ističe nezaobilazna sjenila za obrve. S godinama se među obrvama ističu i sijede, za koje Manuela naglašava da ne treba čupati. Naročito ako su obrve rijetke. Lakše je i praktičnije prekriti ih sjenilom ili gelovima u boji, koji dolaze u teglicama. Ove formule su guste teksture, stoga je potrebno nanositi ih uz pomoć kista. Dolaze u magličasto, pastelno smeđim nijansama, jer obrve uglavnom jesu nešto svijetlije od kose, a ako su previše tamne lice će djelovati oštro. Idealno i skladno djelovat će nešto svjetliji ton, koji prati prirodan oblik obrve. One nisu u potpunosti jednake, lice nije simetrično pa treba pratiti liniju i ne mijenjati je previše.

Samo lica tamnih brineta podnose tamnije smeđe obrve, no dobro ih je dodatno naglasiti i ako je riječ o jakoj šminki, poput smokey eyes varijanti. Ovdje vrijedi ono zlatno pravilo šminkanja – ono što je najviše naglašeno na licu, neka bude jedino naglašeno, sve ostalo neka prati priču. Zato, ako je smokey jak, neka obrve budu ne - što slabije, kako izgled ne bi bio previše teatralan. Japansko iscrtavanje obrva koje je prije bilo hit, no i dalje se primjenjuje u salonima, zna jako i oštro naglasiti obrve, no noviji su trendovi, naročito prošlogodišnji, uveli novu prirodnost u sferu ljepote. U centru pažnje je osobnost, odnosno individualnost, pa baš zato žene, kao što je Manuela istaknula, žele savršeno nesavršene obrve. To je moment na licu koji se treba istaknuti, ali i uklopiti istovremeno i lako je zaigrati se bojama i teksturama te pretjerati.

Palete sjenila koje nam se danas nude na tržištu upravo zato su bogata raznim nijansama, a tu su i svijetli tonovi te razni fiksatori, kojima se lijepo i ujednačeno u samo par minuta može ukrasiti okvir oka. Svijetle nijanse tik ispod luka obrve imaju ulogu dodatno naglasiti izduženost lica, čime ono djeluje mlađe i svježije. Uz samo par ključnih nijansi i blago smeđih pigmenata, obrva može postati laskavi, uredan okvir lica i elegantnog pogleda.

Izdvojili smo odlične proizvode za oblikovanje obrva kod kuće

Rimmel London Brow This Way, nijansa medium brown, drogerije, 30 kn MAC Great Brows, douglas.hr, 285 kn L’oreal Paris Paradise Extatic pomada za obrve, nijansa 106 Ebon, drogerije, 90 kn IT cosmetics brow power, douglas.hr, 215 kn Guerlain Eyebrow kit, Muller, 265 kn Douglas Brow Pomade , nijansa Light Brown, douglas.hr, 20 kn Douglas Brow Kits Pallet All About Brow, douglas.hr, 40 kn Clarins Perfect Eyes & Brows Palette, douglas.hr, 355 kn Chanel La Palette Sourcils, Muller, 433 kn Catrice set za obrve, drogerije, 32 kn Bourjois Paris Brow Palette, nijansa brown, drogerije, 47 kn Bobbi Brown Long-Wear Brow Gel, douglas.hr, 175 kn Benefit Brow Zings Pro Palette, douglas.hr, 329 kn Barry M Brow Kit, notino.hr, 65 kn Artdeco Eye Brow Powder, drogerije, 39,90 kn Giorgio Armani Eye & Brow Maestro, nijansa Auburn, Muller, 229 kn

Mnogi od njih zaziru, a zapravo su genijalan proizvod za mekoću i dubinsku hidrataciju lica i tijela
Olja Vori zablistala u mini haljini i ultra-visokim čizmama te otkrila koji odjevni komad stvarno ne voli

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".