Nokti u obliku lijesa i badema - zašto su cure lude za njima?

Stručnjakinja pojašnjava kako odabrati pravu manikuru za sebe
Vidi originalni članak

 

Iako se na prvu čini vrlo jednostavno, odabir pravog oblika za nokte definitivno nije lagan posao. Ipak, stručnjakinja za manikuru Elissa Schell objasnila je na svakom obliku po čemu je poseban i kako odabrati pravi oblik za sebe! 

Nokat u obliku "lijesa"

Ovaj oblik noktiju opisuje se kao oblik lijesa ili baletne papučice. Popularizirala ga je Kylie Jenner i odličan je ako želite isprobati nešto novo i drugačije. Ovaj oblik može se napraviti na prirodnim noktima, ali bi mnogo bolje funkcionirao na umjetnim. 

Stilleto oblik

Karakteristično za ovaj oblik je njegov "dramatičan" špic te činjenica da ga nije moguće napraviti na prirodnim noktima jer nisu dovoljno snažni kako bi izdržali taj oblik. Stoga, ako želite ovaj oblik, definitivno se odlučite za odlazak kod stručnjaka. 

Ovalan oblik

Ovaj oblik noktiju nije za one koji ih vole "grickati" jer moraju biti izrazito dugački kako bi mogli funkcionirati. Odlični su zato što, bez obzira na dužinu, izgledaju nježno. 

Oblik badema

Ovaj oblik, uz ovalne, često biraju poznate dame. Karakterističan je po tome što je na dnu širok, a gore uzak pa izgledom podsjeća na bademe. 

Okrugli nokti

Stručnjakinja Schell preporučuje ovaj oblik za one koji misle kako imaju kratke ili debele prste. Ovaj oblik produžuje prste i čini ruke vizualno nježnijima. 

Umjereno četvrtasti oblik

Ovaj je oblik sličan četvrtastom, no rubovi su mnogo nježniji. To je dobar kompromis između četvrtasog i okruglog oblika i lako ga je prilagoditi kratkim noktima. 

Četvrtast oblik

Ovaj oblik idealan je za one koji imaju kratke nokte, a ne žele okrugli oblik. Ovaj je oblik jedan od onih koji će pristajati gotovo svakome. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".