Stručnjaci odgovorili koji anti-age sastojci u beauty rutini stvarno funkcioniraju

Proljeće je vrijeme za promjenu beauty rutini, a razmislite i o ubacivanju nekog od navedenih sastojaka
Vidi originalni članak

U moru proizvoda, teško je pronaći onaj idealan za sebe, kao i snaći se među brojnim informacijama o tome koji je proizvod dobar za pojedini tip kože. Kad i pronađemo proizvod koji u teoriji odgovara koži, opet ostaje pitanje hoće li u stvarnosti funkcionirati. Upravo iz tog razloga, portal Byrdie pitao je profesore molekularne, stanične i razvojne biologije sa Sveučilišta u Kaliforniji da iz svoje perspektive kažu kojim se proizvodima može vjerovati. U nastavku donosimo listu od četiri sastojka koji imaju anti-age učinak te će smanjiti vidljivost bora i sitnih linija ili usporiti proces starenja.

U galeriji pogledajte odlične korektore po drogerijskim cijenama koji prekrivaju prištiće i nepravilnosti:

FOTO: Notino Dermacol Perfect Me tekući korektor za prekrivanje protiv podočnjaka; 46 kn FOTO: Rimmel Rimmel Lasting Matte Concealer; 4,72 funte FOTO: Notino Catrice Liquid Camouflage High Coverage Conceale; 26 kn FOTO: Look Fantastic Maybelline Fit Me! Concealer 6.8ml; 5,99 funti FOTO: Look Fantastic Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer 6.8ml; 8,99 funti FOTO: Look Fantastic NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer; 6,80 funti

Vitamin C

Prema mišljenju stručnjaka, vitamin C jedan je od onih sastojaka koje treba imati na polici u kupaonici jer je riječ o snažnom antioksidansu koji ima mogućnost smanjiti vidljivost tamnih mrlja na licu, kao i znakove starenja koji su uzrokovane oksidacijom. Profesori objašnjavaju da mnogi sastojci imaju prevelike molekule da bi prodrle u stanice kože, ali stanice vitamina C su dovoljno male pa samim time imaju i učinak. 

Vitamin A

Stručnjaci su potvrdili da je vitamin A još jedan odličan sastojak u borbi protiv starenja kože. U skupinu vitamina A spadaju retinoli, retinali, retinalna kiselina te nekoliko pro-vitamina A karotenoida, od kojih je najpoznatiji beta-karoten. Profesori kažu da, kako starimo, iscrpljuju se količine vitamina A u našem tijelu pa se javljaju sitne linije i bore. Byrdie piše kako lokalna primjena retinola može pomoći u nadopunjavanju, a mnogi kozmetički brendovi koriste retinoičnu kiselinu koja nije agresivna poput retinola. Proizvodi iz obitelji retinola potiču proizvodnju kolagena te čine kožu elastičnijom. 

U galeriji pronađite prekrasne manikure koje su kao stvorene za kratke nokte, a možete ih napraviti i doma: 

FOTO: Instagram @polished_yogi FOTO: Instagram FOTO: Instagram @nailroom_katya.kolchenko FOTO: Instagram @manosby.ivana FOTO: Instagram @manifakturanailbar FOTO: Instagram @_galaroom_ FOTO: Instagram @opi_by_jo FOTO: Instagram @vainillabeautycr FOTO: Instagram @manifakturanailbar

AHA i BHA kiseline

Biolozi tvrd da su kemijski eksfolijatori poput alfa- i beta- hidroksi kiselina učinkoviti antiage sastojci jer uklanjaju mrtve stanice kože i potiču stvaranje novih. Uklanjanje mrtvih stanica kože iznimno je bitno jer se time potiče proizvodnja zdravih stanica, a samim time smanjuje se vidljivost bora, tamnih mrlja i sitnih linija te pridonose mladenačkijem izgledu kože. 

Zaštitni faktor

Proizvodi koji štite od štetnog UV zračenja su must have tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim danima. Osim što štite kožu pri izlaganju opasnom zračenju, proizvodi sa SPF faktorom su bitni jer usporavaju starenje kože, tvrde biolozi. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".