Stručnjakinje iz zagrebačkih frizerskih salona najavljuju najveće trendove u kosi za novu sezonu

Porazgovarali smo sa stručnjacima za kosu iz omiljenih zagrebačkih salona i doznali koje su frizure i boje kose broj 1 kad su u pitanju trendovi
Vidi originalni članak

Sanja Penava iz salona Sophie u Teslinoj ulici najavila je povratak trendova sedamdesetih i devedesetih godina, koje već sada volimo.

- Naše klijentice koje vole klasiku rado se odlučuju za ravno ošišanu kosu. Bitno je da je kosa dobro njegovana i sjajna. Tu je i bixie, hit frizura rezervirana za sve malo hrabrije. Pokazuje da su nam devedesete stigle na velika vrata. Varijanta ove frizure može varirati od kratke pa do ramena, a svakako podrazumijeva šiške – govori Penava. Tu je i shaggy za žene s dugom kosom koje vole slojevitu kosu. Vrhovi su na krajevima smekšani, a oko lica je kosa kraća.

- Zadnjih par godina svi vole šiške koje je isfurala slavna Brigitte Bardot, no ovog puta s daškom sedamdesetih. Naime, radi se o šiškama koje su kraće na sredini i duže sa strane. Zahvalne su za održavanje jer, kako kosa raste, one uvijek dobro izgledaju! – pojašnjava vlasnica Sophie.

Kad su u pitanju boje za kosu, naglašava da su hit puni tonovi. Penava izdvaja creamy plavu kod koje blond boja daje bogatu teksturu, a kombinacijom gušćih pramenova i preljeva postiže se punoća i jednoličnost.

- Popularna je i bogata smeđa, nijansa kod koje je bitno da je kosa jako njegovana i zdrava. Svaka brineta voli da joj kosa izgleda puno i sjajno, a s ovom bojom nema greške – govori i dodaje da će za posebne prigode ponovno biti in klipse u različitim bojama i oblicima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S O P H I E (@salonsophie)

- Nosit će se i jako zalizana kosa, bilo da se radi o poluspuštenoj kosi ili punđi. Popularna je i ravna kosa s pletenicama na šiškama te zalizanim šiškama koje padaju preko lica – najavila je Penava.

Iz walk in salona Vikler i ruž stavljaju naglasak na dužinu. Stručnjaci ističu da je elegantna, dugačka ravna kosa glavni trend proljeća pa čiste linije i ekstremni sjaj više nisu nedostižni.

- Dobra je vijest da vam ne trebaju godine puštanja da ostvarite cilj. Duga je kosa dostupna svima i odmah. Sve što trebate je ugraditi kvalitetne ekstenzije koje vam daju više mogućnosti za igru s bojama, slojevima i stilovima. I Ella Dvornik prihvatila je ovaj trend oversize kose koja prati i modni trend predimenzioniranih komada odjeće. Nedavno je izjavila da se ne može zasititi ove frizure i mi je u potpunosti razumijemo – kažu iz Viklera i ruža.

Što se tiče tretmana, preporučuju keratin tretman koji pomaže u jačanju kose kako bi se spriječilo njezino lomljenje, oštećenje od toplije i kovrčanje. To je, kažu iz Viklera i ruža, odličan tretman za održavanje jake i zdrave kose. Obećava svilenkasto glatku kosu, a pogodan je za sve tipove kose.

Trend super-ravne kose najavljuje i Tea Matičević iz salona Opium. Pegla se, kaže, službeno vratila, što su potvrdili i lookovi na modnoj pisti, gdje su modeli prošetali s ravnom, sjajnom kosom. Ovaj trend vuče inspiraciju iz ranih 2000., kad je kosa bila „čista“ i moderna“.

- Definitivno ćemo i dalje viđati lob i poludugu kosu u slojevima, s punim pramenovima. Također, sve su prisutnije i šiške. Nosi se „chic“, jednostavna kosa koja izgleda uglađeno, a opet stvara jedan bezbrižan izgled. Ove sezone volimo i zalizanu kosu koja izgleda mokro, a i dalje zadržava zdravi sjaj. Kad je u pitanju jako kratka kosa, nose se odvažne kratke duljine. Uklanjanjem linija i obrisa oko lica poput šiški i zalizaka, šišamo „na mašinicu“, dekoloriramo i nanosimo preljev u peach nijansi tako da u konačnom rezultatu kosa bude slična dlakama boje breskve. Ostavljamo je potpuno čistom, bez proizvoda, tako da izgleda meko i prirodno. Održavamo kratkoću i čistoću frizure šišanjem svakih dva do četiri tjedna – najavljuje Matičević i preporučuje nekoliko nijansi koje će ove sezone vladati u kosi.

Prva je copper red koju čine nešto topliji tonovi od tipične đumbir i crvene nijanse te crveno-smeđe boje koja je savršena za one koji više preferiraju crvenu nijansu prirodnog izgleda.

- Ako ste odvažniji i hrabriji, isprobajte toplu, intenzivnu, elegantnu i trendi boju bakra koja pristaje svima, bez obzira na podton kože. Luksuzne smeđe nijanse nastavit ćemo viđati i ove sezone. Hladne nijanse kojima stvaramo dimenzionalne naglaske daju laganiju, proljetnu „vibru“ – pojašnjava kreativna direktorica salona Opium. Kaže kako u salonu klijentice vole i traže plave nijanse koje se lakše održavaju i koje su „mekše“ u odnosu na jako platinaste kose. Za najodvažnije, tu je trend pastelnih boja i ljubičastih nijansi:

- Bilo da želite punu boju ili dodajete pramenove koji uokviruju lice, lila i pastelno ružičaste nijanse zabavne su i mladenačke, ujedno i način koloriranja za dodavanje blještavila u kosu.

Kad su u pitanju svečane prigode, Matičević kaže da se nose glatke i zaglađene niske punđe, idealne za proljetno vjenčanje i posebne prigode. Dodajte im ukosnice, kopče i špangice koje uvijek daju zabavan i šareni zaokret frizurama.

Evelin Benković, vlasnica zagrebačkog salona Evelin, ističe kako je proljeće u znaku koloracija. One su, kaže, apsolutni must have, uz sjaj i njegu kose.

- Kad kažem koloracije, imamo pramenove u svim mogućim tehnikama, od baby lightsa do free hand tehnike. U salonu nudimo novu uslugu koja se zove "glossing". Radimo s DIA lightom, to je odlična polutrajna koloracija koja ujedno radi savršenu njegu, zatvara strukturu vlasi i daje savršen sjaj. Čak i kad želimo prirodnoj, nebojanoj kosi dati sjaj, onda ćemo staviti DIA light koji kosu čini sjajnom, staklenom, otpornom na feniranje. U kosi ostaje oko 2,5 mjeseca. Kosu ne može previše posvijetliti jer nema hidrogena u sebi, ali može savršeno zatvoriti strukturu. Sjaj je, uz njegu, ono što je uvod u proljeće – najavljuje i osvrće se na boje koje će u kosi dominirati toplom sezonom:

- Mi smo krenuli s bakrom, ginger bojama koje su i inače omiljene u salonu. Sama njega takve kose je prilično zahtjevna pa je biraju klijentice koje su jako predane, što je meni fantastično. Ako kosu redovito njegujete, dolazite na "glosing", onda ćete imati jako malo posla kod kuće. Čim je kosa lijepo, profesionalno bojana i njegovana, onda imate malo potrebe doma se baviti njome jer je kosa dobila sve ono što joj treba. Krenuli smo u proljeće s prirodnošću. Neću reći da zagovaram nefeniranje kose, ali naglašavam jedan fluidan izgled kose. Ako je neka kosa ravna, takvom ćemo je i ostaviti, uz dodatak super koloracije i, recimo, šiški. Želim da naše klijentice budu slobodne što se tiče "zatezanja" kose i da imaju njegovanu, prirodnu kosu koja leprša i presijava se na suncu, to je ono što sad zagovaramo - zaključuje Benković. 

Marina Ivanković iz salona Frida najavljuje tzv. buttferfly cut kao jedan od trendova u šišanju. Za njega je karakteristična lagana prozračna forma, uz slojeviti rez i puno volumena na donjem dijelu kose. Najčešće se kombinira uz duge šiške, no može i uz nešto kraće šiške do sredine nosa.

- Hit je i long layered cut, duga kosa u puno slojeva, istanjena na vrhovima, uz kraće pramenove oko lica. Nose se i kraće bob varijante bez strogih linija, lepršave slojevite srednje dužine kose i stanjene, uz manje volumena na donjem dijelu kose – najavila je vlasnica Fride. Kad su u pitanju boje, Ivanković predlaže pramenove shadow roots kod kojih je karakteristična tamnija dubina od korijena kose koja se stapa sa svjetlijim tonovima, uz zlatne nijanse i lagani peach efekt. Hladne su nijanse, kaže, ove sezone out.

- Jako svijetla kosa nije toliko tražena koliko srednje blond nijanse s laganim čokoladnim efektom. Trenutno su najtraženiji white coffee highlights s prirodnim efektom i raznim nijansama koje daju dubinu boji te efekt prelijevanja – kaže Ivanković.

Za posebne se prigode, vraćaju nam se devedesete i frizura kakvu je nosila Cindy Crawford. Dakle, frizure na četku, uz puno volumena. I ukrasi u kosi su jako traženi pa detalji u bojama proljeća, kaže Ivanković, postaju glavni modni dodatak u kosi.

 

Inspiracija za tople dane koje najavljuju: Doktorica ekonomskih znanosti nije prošla nezamijećeno u centru Zagreba

Serum od četrdesetak kuna koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica

Bez sumnje, ovo su najpopularnije čizme sezone: Model, čiji stil volimo, nosi ih za sastanke i faks

Pogledajte što se nosilo na 28. Večernjakovoj ruži: Šljokice i detalji s efektnim perjem bili su popularan odabir

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".