Strobing- nova tehnika šminkanja

S početkom jeseni žudimo za onim svježim i odmornim izgledom koji smo imali na ljeto. Iako nam preplanuli ten polako blijedi, postoje razne tehnike kojima možemo zadržati blistavost i zdrav izgled tokom cijele godine.
Vidi originalni članak

Jedna od takvih tehnika je strobing, koji se sve više koristi od strane svjetski poznatih vizažista. Iako je ta tehnika trenutni hit u svijetu make upa, nju je prvi upotrebljavao svjetski poznati vizažist Max Factor još 30-ih godina prošloga stoljeća. Takav način šminkanja stavio je konturiranje lica u drugi plan te nudi novi način isticanja karakteristika lica baziran samo na highlighteru. Ujedno je i puno jednostavniji i brži način za postizanje željenih rezultata. Odabir idealnog higlightera ovisi o podtonu kože, te bi djevojke sa toplijim podtonom trebale birati drugačije nijanse od djevojki sa hladnijim podtonom. Za topliji podton preporučljive su žućkaste nijasne, dok osobama hladnijeg podtona pristaju highlighteri koji u sebi imaju ružičaste nijanse. No na početku je potrebno dobro pripremiti kožu i nahraniti je dobrom hidratantnom kremom. To nam pomaže da nakon nanesenog highlightera dobijemo željeni efekt, odnosno da izgleda kao da sjajimo iznutra.

Highlighter bi se u pravilu trebao nanijeti na mjesta kao što su: na sredinu čela, ispod obrva, duž kosti nosa, na vrh jagodica i na sredinu brade. To su područja na licu gdje nas svjetlost inače obasjava, no sa highlighterom ta područja postaju istaknutija. Za dodatan učinak on se može nanijeti iznad gornje usne, što vizualno čini usne punijima te također u unutarnji kut oka, što nam otvara pogled. Ova najnovija tehnika šminkanja, osim što je vrlo jednostavna, ujedno je i lagana na koži, za razliku od slojeva i slojeva šminke koje stavimo konturiranjem. Da ne spominjemo kako je ova tehnika idealna za fotografiranje uz jedan mali trik. Kako bi dobili željeni svježi izgled bez nepotrebnog sjaja bitno je koristiti mat puder, bronzer i rumenilo dok samo highlighter može sadržavati shimmer. Naša preporuka za dobar highlighter je The Balm Mary Lou-Manizer koji može promaći u prodavaonicama Bipe po cijeni od 179,90 kn.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".