Što se događa ako zaspimo s mokrom kosom i je li dobra ideja svezati rep tijekom noći? Evo što kažu stručnjaci

Briga o kosi ne prestaje s odlaskom na spavanje. Baš suprotno, i tada se treba pobrinuti da dobije najbolji tretman kako bi bila lijepa i njegovana
Vidi originalni članak

Ako imate naviku odlaska na spavanje s mokrom kosom, prema savjetima stručnjaka, trebali biste to promijeniti. Naime, kad legnete u krevet s mokrom kosom, stvara se vrlo vlažno, čak pomalo sparno okruženje koje je loše za vlasište jer ga na kraju može i isušiti. Kad je riječ o zdravlju vlasišta, svakako je bolje osušiti kosu prije spavanja. Nadalje, da bi kosa tijekom noći dobila najbolji tretman, dobra je ideja obratiti pozornost i na samu jastučnicu. Prema mišljenju liječnika, najbolje je odabir svilena jastučnica jer smanjuje trenje pa će se kosa manje oštetiti tijekom noći. Osim toga, svilena je jastučnica izvrsna i za kožu pa je svakako riječ o win-win situaciji, piše Grazia.

Zasigurno ste barem jednom pročitali da biste kosu prije spavanja trebali svezati u rep, posebno ako je ona jako dugačka kako se ne bi zapetljala, kao i dodatno lomila idućeg jutra kad je pokušate raščešljati. Vezanje kose nije loša ideja, no mnogo bolji prijedlog je turban, pogotovo od laganih materijala poput svile koji su jako prozračni. Turbani štite kosu i vlasište, a čak i ako ih nosite samo 2 ili 3 puta tjedno, zasigurno ćete vidjeti prednosti. Kad je u pitanju kosa u repu, zaboravite na elastične gumice jer su one pregrube za kosu. Umjesto toga, koristite scrunchie ukosnice koje su nježne prema kosi, pogotovo ako su od svile. 

Djevojka je na primjeru tosta pokazala zašto baš uvijek treba koristiti proizvode za zaštitu kose od topline

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On nosi klasičan kaput kojeg je dobro imati u ormaru, a ona jedan od najboljih modela koje smo vidjeli na špici
Stručnjaci iz popularnog zagrebačkog salona otkrivaju koje su trenutačno najtraženije frizure i boje kose
Ova je krema jedan od najprodavanijih beauty proizvoda na Amazonu: 'Najbolja stvar koju sam ikad probala'
Ova ljepotica odlično nosi tenisice i torbu koje mnogi imaju na listi želja: 'Privatno nikad ne bih nosila uske traperice'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".