Što s kosom ljeti? Birajte formule koje će vlasi održati živahnima, a boju postojanom. Imamo par prijedloga i savjeta

Svakodnevna njega kose tijekom sunčanih ljetnih dana uključuje kreme, suha ulja, ali i posebne šampone te regeneratore koji će joj pomoći u borbi protiv UV zraka koje je dubinski isušuju
Vidi originalni članak

Vrući su mjeseci sezona slobode kad je riječ o kosi, često je puštamo da vijori na vjetru ili guštamo u nekim mokrim, spontanim frizurama. Stilisti predlažu i šešire – to je pametno jer ovdje vidimo niz benefita. Osim stilskih, tu su i doslovne prednosti pokrivala za glavu, pa kosa ostaje dulje lijepa i očuvana na jarkom suncu. Kao fora dodaci tu su i marame, no naravno da ne možemo konstantno prekrivati kosu, želimo se osjećati slobodno i spontano, posebno na odmoru. Zato su tu ključne formule za njegu kose koja na suncu postaje vrlo fragilna i dubinski isušena.

Osim toga, tu je i naša divna boja – većina nas brine se o tonu pramenova, nijansi, a naše drage frizerke i koloristi jako se trude oko svega. Zato ljepotu i zdravlje kose želimo očuvati na što bolji, ali i jednostavniji način. Umjesto da uzimamo pregršt formula za sunce, tu su bočice koje čuvaju višenamjenske formule. Među njima se ističu sprejevi, ulja i maske, a ako ste za bazičnu njegu, birajte posebne šampone i regeneratore. Uz njih ćete dobiti sve – njegu, sjaj i lakoću raščešljavanja. Ulja mnogi frizeri ističu kao obavezna, jer ne samo da posebno fluidne formule vlasima daju mekoću već ih dubinski hrane.

Ta ulja, iako zvuče masno, ipak ne otežavaju kosu te ona ostaje lagana i lepršava satima nakon aplikacije. Ako ih ne želite nanositi po korijenu, ulje barem aplicirajte na vrhove, jer oni su posebno osjetljivi. Naravno, stanje vrhova ovisi i o tome koliko ih kratite, a dobro je urediti ih prije ili poslije mora. To vrijedi i za one koji puštaju kosu, jer frizeri često naglašavaju da zbog pucanja vrhova djeluje kao da kosa sporije raste.

Zato od njih započinje – zdravi izgled kose, a i frizura onda drugačije ‘leži’. Spomenute mješavine često sadrže ulje argana i makadamije, odlične sastojke koji ujedno imaju predivan miris. Ta ulja kosa odmah upija, a lako se nađu u malim pakiranjima, koje je lako nositi i na putovanja. Aplicirajte ih i prije sušenja ili friziranja, sve skupa bit će lakše, odnosno frizura će na koncu biti postojana i poslušna. Tako njegovana kosa manje reagira na svakodnevne vremenske promjene, posebno dok je visoka vlaga. A to je, naravno, jedan od glavnih aduta dobre kozmetike za kosu.

Osim toga snažan adut u njezi kose je i avokado pa vidite li njegovu sliku na pakiranju, riječ je o proizvodu definitivno namijenjenom oživljavanju i hranjenju vlasi od korijena do vrha. Ako nemate kupovnu masku od avokada, možete napraviti kućnu varijantu u obliku paste koju je lako aplicirati na tjeme. Naime, trebat će vam i malo maslinova ulja koje će omogućiti da tekstura bude kremasta i praktična za mazanje. Avokado je super je ima niz vitamina koji će smanjiti isušenost, a time i lomljivost kose. Sadrži i biotin, sastojak koji nalazimo u oralnim dodacima prehrani za bolju kosu. Od biljaka na popisu top-sastojaka je i menta, koja izuzetno osvježava organizam iznutra i izvana. Nalazimo je u šamponima za ljeto i vruće dane kad ima ulogu ‘resetiranja’ vlasišta, stoga i sama kosa postaje lepršava i lagana.

Ljeti možda češće peremo kosu pa je upravo zbog toga dobro razmisliti o nekom laganom šamponu i regeneratoru koji je neće pretjerano opteretiti.

Naime, na tjemenu se nakuplja i znoj, stoga je i sam osjećaj zalijevanja kose dobar, bez obzira na to jesmo li je oprali pravilno ili ne. Neka bude lepršava i prirodna, koristite bazične formule za njegu te joj dajte vremena da se oporavi nanoseći što manje gelova, lakova i naravno – gadgeta koji je pretjerano griju. Pegla, figaro i slični uređaji uništavaju vlas ako ih prečesto koristimo, pa je vrijeme da i oni odu na godišnji. Pustite neka kosa bude prirodna i njegovana, a time i zdrava.

U galeriji smo izdvojii proizvode koji će pomoći da kosa ljeti ostane zdrava i njegovana

FOTO: Arhiva Dive Alfaparf Precious Nature oil, douglas.hr, 100 ml 179 kn FOTO: Arhiva Dive Hask Argan Oil Strengthens & Restores, drogerije, 18 ml 22 kn FOTO: Arhiva Dive Aussie SOS regenerator Deep Repair, drogerije, 200 ml 45 kn FOTO: Arhiva Dive Balea Professional Oil Repair Intensive mask, drogerije, 300 ml 27 kn FOTO: Arhiva Dive Ducray Elution, ljekarne, 200 ml 92 kn FOTO: Arhiva Dive Garnier Fructis Hair Food, drogerije, 390 ml 42 kn FOTO: Arhiva Dive Herbal Essences Pure Aloe + Avocado Oil, drogerije, 275 ml 30 kn FOTO: Arhiva Dive Klorane detox šampon s metvicom, ljekarne, 200 ml 82 kn FOTO: Arhiva Dive Korres Almond & Linseed Mask, martimex.hr, 125 ml 114 kn FOTO: Arhiva Dive Lazartigue Huile des reves hranjivo suho ulje, farmacia.hr, 50 ml 264 kn FOTO: Arhiva Dive Kérastase Paris Cicanuit Night Serum, douglas.hr, 90 ml 305 kn FOTO: Arhiva Dive Leonor Greyl Conditioner Creme Régénératrice, douglas.hr, 100 ml 195 kn FOTO: Arhiva Dive L'Erbolario šampon od kamilice, ljekarne, 200 ml 90 kn FOTO: Arhiva Dive L'Oreal Paris Elseve Dream long Wonder Water, drogerije, 200 ml 50 kn FOTO: Arhiva Dive Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment, douglas.hr, 125 ml 265 kn FOTO: Arhiva Dive Pantene Pro V keratin ulje za kosu, drogerije, 100 ml 54 kn FOTO: Arhiva Dive Phytojoba hidratantni šampon, ljekarne, 250 ml 120 kn FOTO: Arhiva Dive Olival prirodni šampon ružmarin i limun, drogerije, 250 ml 40 kn FOTO: Arhiva Dive Revox Plex Bond Repairing Oil Step, martimex.hr, 30 ml 83 kn FOTO: Arhiva Dive The Ordinary Multi-Peptide Serum For Hair Density, douglas.hr, 60 ml 145 kn FOTO: Arhiva Dive T-LAB Professional 15 In 1 Cream, douglas.hr, 150 ml 139 kn FOTO: Arhiva Dive Zjaja Goat's Milk maska za suhu i oštećenu kosu s kozjim mlijekom, drogerije, 200 ml 22 kn

 

Kratke hlače su stajliš spas od vrućina: U ponudi ima modela za sve stilove i prigode, a super su alternativa haljinama i suknjama

Udobne, pristaju na sve i lako se kombiniraju: Dobra je ideja u kolekciju dodati cipele kakve nosi lijepa ekonomistica

Ono kad prijateljice štikle i strogi dress code zamjene nešto ležernijim izdanjima i u njima zablistaju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".