Što koristiti, a što preskočiti? Vlasnica zagrebačkog salona ispričala nam je kako izgleda idealna ljetna beauty rutina

Bliži nam se ljeto, a u toploj sezoni naša koža zahtjeva posebnu brigu zbog čega je potrebno promijeniti uobičajenu beauty rutinu. Vlasnica salona De Luxe Antonija Tretinjak je s nama podijelila 6 savjeta za odgovarajuću njegu kože.
Vidi originalni članak

Svakodnevna beauty rutina je iznimno važna ako želimo održavati zdravu i mladu kožu. Ipak, da bi njega bila učinkovita, mora se prilagoditi uvjetima u kojima se nalazimo. Bliži nam se najtoplije godišnje doba, a ljeti koža traži drugačiji tretman. Vlasnica kozmetičkog salona De Luxe Antonija Tretinjak nam je otkrila na što se sve ljeti mora paziti ako želimo njegovanu kožu lica i tijela. 

- U nadi da tijekom cijele godine koristite kremu sa zaštitnim faktorom, njamanje SPF 20, sada bi taj faktor morao biti veći što se posebno na odnosi na kožu lica. S visokim SPF faktorom, primjerice 50, kožu štitite od UV zračenja, opeklina, dubinskog isušivanja, hiperpigmentacija i preuranjenog starenja, a posebnu pažnju obratite na nanošenje kreme na područjima prekrivenim madežima. Odaberite kremu lakše teksture koja ne masti kožu i ne začepljuje pore. Šešir i hlad neka vam budu saveznici u odgovornom tamnjenju, vlasnica salona De Luxe.

Osim korištenja SPF faktora, kožu je potrebno pročistiti. Prije izlaganja suncu, preporuka je uvrstiti piling lica u svoju beauty rutinu. Antonija Tretinjak predlaže piling ujutro i navečer. 

- Prije intenzivnog izlaganja suncu, licu je potrebna priprema, a osnova je čišćenje piling. Čišćenjem lica pospješujemo oslobađanje od toksina, osiguravamo bolju prokrvljenost kože, smanjujemo vidljivost proširenih pora, ujednačujemo pigmentaciju kože i reduciramo upale kože. Znoj i prljavština pojačano se primaju na kožu na visokim temperaturama, zato obavezno ujutro i navečer čistite lice ljeti. Umivajte se hladnom ili mlakom vodom koja će dati svježiji izgled, neće dodatno isušivati kožu, poticat će cirkulaciju pa će ten odmah izgledati bolje, a pomoći će smanjiti natečenost lica s kojom se mnoge žene suočavaju nakon ustajanja.

Ako vam je cilj ovog ljeta dobiti preplanuli ten, piling tijela je nešto što svakako treba uvrstiti u svoju beauty rutinu. Piling tijela će pružiti koži temelje za dobivanje preplanulog tijela.  

- Piling tijela idealna je priprema za izlaganje suncu jer uklanjanjem površinskog, grubljeg sloja kože omogućiti ćete preplanulom tenu da bude ljepši i postojaniji. S druge strane, pilingom ćete izbjeći neugodno perutanje i neravnomjerno skidanje osunčane boje. Napravite piling već prije prvog sunčanja, a nastojte ga ponavljati svakih 10-ak dana. Odlučite li se na piling u kozmetičkom salonu, tretman će vam pružiti divan osjećaj masaže, opuštanja i intenzivne njege, a ga možete sami raditi u kućnoj verziji, objašnjava vlasnica salona. 

Što se tiče šminkanja, preporuka su lagani puder i vodootporna maskara, kaže Antonija Tretinjak:

- Nema gore stvari za kožu nego kada na plus 30 nanosite teški make up. U ljetnim mjesecima birajte lagani tekući puder ili BB kremu. Bronzerom kao najvažnijim ljetnim proizvodom za glamurozni make up naglasit ćete prirodnu preplanulost i zdrav brončani ten, a običnu maskaru zamijenite vodootpornom. Razmislite o tretmanu uvijanja („lash lift“) i bojanja trepavica i obrva kako vam maskara uopće ne bi bila potrebna.

Uz lice, ljeti su najviše izložena stopala. Tenisice smo zamijenili za japanke i sandale, tako da je potrebno imati lijepa i njegovana stopala. 

- Ljeti nam je izuzetno važno imati njegovana stopala. Dobra priprema je profesionalna kozmetička njega stopala koja uključuje uređenje noktiju, odstranjivanje grube kože i natiske, piling, parafinsku njegu za dugotrajno mekša stopala te lakiranje. Preporučujem vam da svoja stopala svakodnevno, prije spavanja namažete bogatom hranjivom kremom i da stavite trajni lak. Postojan i do četiri tjedna, uredan i uvijek besprijekornog sjaja, omogućuje bezbrižne dane, objašnjava vlasnica salona. 

Iako neke tretmane možemo napraviti doma, za neke je ipak preporuka posjetiti kozmetički salon. Antonija Tretinjak navodi dva tretmana koja će dubinski hidratizirati našu kožu:

- Ovisno o stanju i tipu kože, preporučila bih Aquapure. To je tretman koji u sebi zapravo obuhvaća nekoliko tretmana, a možemo ga nazvati i „hidrodermoabrazija“ kojojm ubrzavamo proces pomlađivanja, ozdravljenja i brz oporavak kože, dok kompleksima peptida i hijaluronske kiseline utječemo na proizvodnju kolagena i elastina. Rezultat je sjajna, dubinski hidratizirana, nahranjena i zahvlana koža.

- Također bih preporučila tretman kisikom definitivno su oni koji izazivaju komentare poput: „kako danas dobro izgledaš“, izgledaš tako svježe“ ili „jesi li nešto radila s licem“. Širok je spektar tretmana kisikom jer pomaže u pobljšanju mnogih stanja kože, a u ljetno doba posebno blagotvorno djeluje na kožu kojoj je potrebna relaksacija ili pomlađivanje.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".