Što kažete na novi trend koji je zaludio beauty svijet? Rezultat je gušća i sjajnija kosa koja se lako češlja

Laminiranje kose lijek je za oštećenu kosu jer taj tretman "zaključava" vodu u kosu, a ona postaje i do osam puta hidratiziranija te pet puta sjajnija.
Vidi originalni članak

Nakon laminiranja obrva, trenda za transformaciju rijetkih obrva u punije i gušće bez potrebe za bolnim ili trajnim tretmanima, vrijeme je za laminaciju kose. Kako piše Glamour, riječ je o najnovijem hit u svijetu kose koji je trenutačno jedan od najtraženijih tretmana u Dubaiju, a profesionalci vjeruju kako će se njegova popularnost proširiti i na Europu. 

Laminiranje kose stručnjaci opisuju kao revolucionaran tretman koji djeluje na vanjski dio kose, a radi se na način da stručnjaci kosu premazuju tankim slojem koji se sastoji od aktivnih sastojaka poput želatine, keratina i ulja, kako bi vlas bila mekša na dodir, a sjaj pojačan. Premaz se nanosi na mokru kosu, kosa se zatim suši, a na vlasi se stvara zaštitni sloj. Tako se zatvaraju kutikule i obnavljaju bjelančevine koje imaju veliku ulogu u postupku opravka kose. 

Glavni cilj laminiranja kose je zaštititi je od gubitka vlage uzrokovanog izlaganju suncu, toksinima, kao i pretjeranom pranju. Svi navedeni čimbenici mogu oštetiti kosu pa ju je važno redovito prati i hidratizirati kako bi se šteta smanjila, a kosi osigurali zdravi i sjajni pramenovi. Upravo je laminiranje kose lijek za oštećenu kosu jer taj tretman "zaključava" vodu u kosu, a ona postaje i do osam puta hidratiziranija te pet puta sjajnija. Ovaj je tretman također odličan odabir za kosu sklonu pucanju, kao i dugačku kosu koja je suha. 

Rezultat tretmana je gušća i sjajna kosa koja se vrlo lako raščešljava, a nema traga zapetljanim vrhovima. 

Prednosti ovog tretmana su momentalno zdravija kosa svilenkastog izgleda, zaštita od suhoća, kao i pomoć u očuvanje boje kose, dok su nedostaci ti što je tretman moguće napraviti isključivo u frizerskom salonu, a potrebno ga je redovito ponavljati jer traje samo nekoliko tjedana. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".