Što je to 'co-washing' kod pranja kose i može li pomoći njezinom zdravlju?

'Co-washing' je zanimljiva alternativa tradicionalnom pranju kose šamponom i može biti korisna za određene tipove kose i stanja vlasišta.
Vidi originalni članak

Za mnoge od nas, njega kose postala je sastavni dio svakodnevnog rituala ljepote. U potrazi za zdravom, sjajnom kosom, isprobavamo različite proizvode i tehnike. Jedna od tih tehnika koja je privukla pažnju posljednjih godina naziva se 'co-washing' ili "conditioner washing." No, što zapravo znači 'co-washing' i kako može utjecati na zdravlje vaše kose?

'Co-washing' je skraćenica za "conditioner washing" ili jednostavno "cowash." Ova metoda podrazumijeva pranje kose isključivo regeneratorom, a bez upotrebe šampona. Tradicionalni način pranja kose uključuje upotrebu šampona kako bi se uklonile nečistoće, masnoće i ostaci proizvoda za oblikovanje kose. Nakon toga, nanosi se regenerator kako bi se kosa omekšala i hidratizirala. 'Co-washing' izostavlja šamponiranje i oslanja se na regenerator kao jedini proizvod za čišćenje i njegu kose.

Regeneratori često sadrže hidratantne sastojke koji mogu duboko prodirati u kosu i činiti je mekom i sjajnom. Ova metoda može biti posebno korisna za osobe s suhom i oštećenom kosom. Šamponi također često uklanjaju prirodna ulja s vlasišta, što može dovesti do suhe kose. 'Co-washing' može pomoći očuvanju tih prirodnih ulja, što je važno za održavanje zdravlja vlasišta.

Osobe s osjetljivim ili suhim vlasištima često nalaze olakšanje u izbjegavanju šampona koji mogu iritirati kožu. 'Co-washing' može biti nježnija opcija za vlasište.

'Co-washing' je zanimljiva alternativa tradicionalnom pranju kose šamponom i može biti korisna za određene tipove kose i stanja vlasišta. Međutim, važno je da svaka osoba pristupi njezi kose individualno, uzimajući u obzir svoj tip kose, stanje vlasišta i potrebe kose. Konzultacija s frizerom ili dermatologom može vam pomoći pronaći najbolju rutinu njege koja će održati vašu kosu zdravom i sjajnom. Na kraju, ključ za lijepu kosu leži u razumijevanju svojih jedinstvenih potreba i pristupu njezi koji najbolje odgovara vašoj kosi.

Kraljica Camilla i Brigitte Macron za susret biraju chic komplete, a za gala večeru uskladile se u tamnoplavim haljinama
Studentica matematike sjajno kombinira model haljine za koji kažu da pristaje svakoj figuri
Lijepa crnka spojila je najbolje iz ljetnog i jesenskog ormara: Hlače neobičnog kroja i uzorka odlično joj pristaju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".