Što je laminacija obrva? Stručnjaci otkrivaju sve o ovom popularnom trenud oblikovanja obrva

Osim punijih obrva, laminacija također daje licu prirodni podignuti učinak.
Vidi originalni članak

Prema nekim stručnjacima za ljepotu, naše obrve imaju veći utjecaj na naš izgled nego bilo koji drugi dio našeg lica. I premda se tanke obrve iz 90-ih vraćaju u modu, stručnjaci kažu da će punije obrve ostati jedna od najpopularnijih opcija.

U posljednje dvije godine vidjeli smo porast trend laminiranja obrva, ali on će definitivno ostati popularan i u 2024. No, ovih dana na red je došao zaokret u tom trendu, takozvano ‘baby laminiranje’. Trend je to u kojem se laminira samo prvi centimetar početka obrve, što postaje jako moderno i nastavit će postajati sve popularnije kao još jedna verzija laminiranja obrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli René de la Garza, Esthetician (@skinmaestro)

Vjerojatno znate kako izgledaju laminirane obrve: visoke, ravne obrve koje izgledaju kao da su samo iščetkane i pričvršćene gelom. Razlika je u tome što laminirane obrve danima zadržavaju svoj oblik. Proces se provodi pomoću miksa nježne otopine za trajnu, neutralizirajućeg losiona i hidratantnog tretmana za privremeno opuštanje i preusmjeravanje dlačica s obrva prema gore i na mjesto.

Mnogi vole laminaciju jer prirodno tanke ili rijetke obrve mogu izgledati gušće. Budući da su dlačice opuštene, izgledaju duže, dajući učinak većeg oblika obrva. Dlačice također postaju urednije nakon laminacije, što ovo čini izvrsnom uslugom ako tražite obrve bez potrebe za gelom za obrve ili ako su vaše prirodne dlake na obrvi kovrčave, neposlušne ili okrenute prema dolje.

Često se laminacija kombinira s drugim uslugama obrva kako bi se dodatno poboljšao oblik. Nakon što su otopine tretirale obrve, podignute i laminirane obrve dotjeruju se depilacijom i pincetom do savršenstva stiliziranjem novog oblika.

Nakon nanošenja otopine za trajnu i neutralizirajućeg losiona na dlačice, područje obrva se prekriva plastičnom folijom kako bi se pospješila kemijska reakcija i postigao njegovani krajnji rezultat. Budući da rezultat pokazuje da su dlačice opuštene u tako ujednačen položaj, izgledaju postavljene na svoje mjesto, ili 'laminirane', kada budu gotove.

Osim punijih obrva, laminacija također daje licu prirodni podignuti učinak. Osim toga, napominju stručnjaci, usluga je idealna za gotovo sve vrste obrva, od onih s finom, tankom strukturom dlačica do obrva koje su grublje i deblje.

Najveća mana laminacije obrva je činjenica da traje samo šest tjedana, iako biste mogli taj broj povećati ako imate sreće i pameti sa svojom rutinom ljepote; to znači da nema pare, znoja, šminke ili proizvoda za njegu kože na području obrva 24 sata ili retinola i pilinga 72 sata,. Ovo omogućuje dlačicama da se dodatno učvrste na svoje novo iščetkano mjesto. Osim toga, uključivanje noćnog ulja u vašu rutinu naknadne njege pomoći će vam da dlačice održite nahranjenima i zdravim prije sljedećeg tretmana.

Glatki, bez izbočina, u zdravoj, ružičastoj boji... Kako izgledaju zdravi nokti?
'Spadam malo pod stereotipnu arhitekticu i uglavnom nosim neutralne boje, ponekad dodam plavu'
Simpatičan Valentin u cool zimskoj kombinaciji: 'Većinom nosim elegantniji stil, nisam tip za nešto sportsko'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".