Stiglo nam je proljeće: Ovo su make-up i skincare trendovi koje ne smijete zaobići

FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas FOTO: Douglas
Koža lica mijenja se s godišnjim dobima stoga je važno da i proizvode koje koristimo za njegu prilagodimo potrebama i kako bismo joj pružili najbolju njegu, osluškujemo njezine potrebe.
Vidi originalni članak

Prijelaz iz zime u proljeće zahtijeva novu prilagodbu. Nakon što smo hladnije mjesece proveli u grijanim prostorima te smo zimi izloženi vjetru i hladnoći, koža nam može postati isušena pa je dolaskom proljeća potrebno promijeniti i rutinu njege.

Hidratacija je ključna

Nije tajna da zdrava i blistava koža dolazi iznutra. Dovoljna količina vode, svježe voće i povrće saveznici su njegovane kože u kombinaciji s hranjivim hidratantnim kremama i serumima koji će nahraniti vašu kažu te će biti savršena podloga za besprijekoran make-up. Osim lagane hidratantne kreme, nikako ne smijemo zaboraviti područje oko očiju koje je u proljetnim mjesecima izloženo alergijama zbog kojih dolazi do suzenja očiju, što isušuje kožu. Kako bismo to izbjegli, preporučuje se korištenje hidratantne okoloočne kreme.

Budući da je proljeće idealno vrijeme za uvođenje novosti u skincare rutinu, korak više, koji će kožu učiniti blistavijom, jest Gua Sha koja pravilnim i redovitim korištenjem može puno pomoći po pitanju poboljšanja izgleda lica i stanja kože. Metoda je ovo koja potiče limfnu drenažu, smanjuje otečenost i pomaže kod zatezanja kože lica i vrata, smanjujući upale te naglašava konture, što lice ostavlja svjetlijim i mlađim. Ono što je važno jest da Gua Sha koristite u kombinaciji s hidratantnom kremom ili serumom!

Sunce se sakrilo iza oblaka

Koliko često koristite kreme sa zaštitnim faktorom? Mnogi će reći u ljetnim mjesecima, kada odlazimo na godišnje odmore, no kreme sa zaštitnim faktorom trebaju biti dio svakodnevne rutine. Dolaskom toplijeg vremena izloženiji smo sunčevim zrakama koje se često skrivaju iza oblaka, ali direktno utječu na našu kožu. Iako sunčeva svjetlost može biti dobra za našu kožu budući da je važan izvor vitamina D, predugo izlaganje suncu može dovesti do opeklina, alergijskih reakcija, preranog starenja i hiperpigmentacije. Korištenje kreme sa zaštitim faktorom odličan je korak prema zdravoj i njegovanoj koži stoga ne preskačite ovaj korak u svoj rutini.

Nakon zimske sezone, koja nam je donijela upečatljive make-up trendove, poput crvenog ruža, šljokica i naglašenih očiju, proljeće donosi zaokret i nešto blaže nijanse i teksture. U fokusu je njegovana koža i “no make-up make-up” koji će naglasiti upravo prirodnu ljepotu kože, uz nježne tonove i nijanse poput boje breskve i lagane ružičaste, koja će naglasiti obraze. Proljeće donosi i sezonu evenata, a kada je riječ o make-upu, zvijezda je soft glam look – sloj maskare, neutralno sjenilo za oči i gel za obrve, a make-up možete dopuniti jarkim ružem i rumenilom koje je glavni adut vaše kozmetičke torbice.

Novo godišnje doba, novi miris

Svatko od nas ima omiljeni miris ili brend kojem se uvijek rado vraćamo, ali s buđenjem prirode vrijeme je i za neke novine i eksperimentiranje. Opojni proljetni mirisi najčešće su oplemenjeni svježim aromama, poput cvijeća i voća, te nježnim zemljanim notama koje će pozitivno utjecati na naše raspoloženje. Pravi proljetni miris za nju i njega u bočici koja stane u svaku torbicu, s notama breskve i kamilice, ljubičice, jasmina, ruže i vanilije savršen je odabir za proljeće.

Proljetni trendovi na jednome mjestu

Bilo da tražite proizvode za njegu kože, sitnice za svoju kozmetičku torbicu ili idealan proljetni poklon koji će razveseliti vaše najmilije, ususret Uskrsu Douglas 29.3. donosi 15% popusta na gotovo sav asortiman. U Douglas parfumerijama popust vrijedi za sve Douglas Beauty Card članove, a na douglas.hr za kupnju iznad 30 eura. Douglas Beauty card članove očekuju i dodatne pogodnosti, ovisno o iznosu potrošnje.

Sadržaj nastao u suradnji s Douglas parfumerijama

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".