Spavate li s uključenim grijanjem? Stručnjaci objašnjavaju zašto to nije dobra ideja

Stručnjaci su za Glamour ispričali kako je centralno grijanje jedan od najvećih čimbenika koji doprinosi suhoj koži tijekom zimskih mjeseci.
Vidi originalni članak

Čim se temperature spuste i padnu oko nule, sve što želimo je uključiti grijanje da bude toplo, "ušuškati" se ispod pokrivača i tako ostati sve do povratka proljetnih temperatura. Ipak, koliko god ovakav scenarij zvučao ugodno, grijani prostori mogu ostaviti negativne posljedice na koži, posebno ako spavamo u prostoriji s uključenim grijanjem, piše Glamour

Naime, prema mišljenju stručnjaka, centralno je grijanje jedan od najvećih čimbenika koji doprinosi suhoj koži tijekom zimskih mjeseci. 

Istraživanje pokazalo: Žene potajno pojačavaju grijanje dok partner ne vidi!

- Sa sezonom se mijenjaju naše navike, što uzrokuje promjene na koži. Uz manje vježbanja ili nezdravu prehranu, izloženi smo i grijanim prostorima, a upravo grijanje može isušiti kožu. Što je vani hladnije, to je situacija lošija, tvrde stručnjaci. 

Grijanje smanjuje razinu vlage u zraku, zbog čega koža postaje suha i zategnuta. To je posebno problematično kad koža već vodite bitku sa stanjima poput psorijaze ili ekcema. Znakovi da je koža presuha su kad je pregruba na dodir, ljuštenje kože ili njezini perutanje. 

Problem su i prevelike razlike između grijanih prostora i vanjske temperature. Kako objašnjavaju stručnjaci za Glamour, zbog prevelikih razlika, dolazi do širenja krvnih žila, zbog čega se mogu pogoršati postojeća stanja poput crvenila i akni. Da bi se problemi umanjili, stručnjaci preporučuju isključivanje ili smanjivanje grijanja tijekom noći jer će se tako ublažiti suhoća kože. 

Također, dobra je ideja koristiti ovlaživač zraka, posebno tijekom zime kad je zrak izrazito suh. On pomaže regulirati razinu vlage u zraku. Koži možete pomoći tako i da izbjegavate izlaganje kože vrlo vrućoj ili jako hladnoj vodi - tuširanje neka bude kraće i u mlakoj vodi, dok kupka može biti u nešto toplijoj vodi, kako biste se opustili, a kožu tako možete nahraniti i hranjivim uljima za kupanje.

Na kraju, ne zaboravite kreme za lice i za tijelo - jako guste kreme odličan su odabir tijekom zime. Neki ih izbjegavaju jer ostavljaju mastan trag i jer se teže upijaju, no dobar su odabir jer pomažu njegovati i hidratizirati kožu.

'Slučajno smo se uskladile po kariranim kaputima i plavim tonovima, to smo baš skužile dok smo se našle'
Pratit će vas od jutra do večeri: Za ove parfeme kažu da na koži traju cijeli dan
Kakve genijalne čizme nosi marketinška stručnjakinja: 'Uvijek izaberem ono što drugi ne izaberu'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".