Šminka poznatih svjetskih šminkera

Znate li tko je bio Max Factor?
Vidi originalni članak

MaxFactor je bio jedan od najpoznatijih filmskih vizažista čije su kozmetičke inovacije revolucionalizirale ne samo filmsku šminku nego i svakodnevno šminkanje. Rođen je u Poljskoj 1872. godine. Karijeru je započeo kao majstor vlasuljar, a zatim i vizažist u ruskom carskom kazalištu. 

1904. godine je emigrirao u Ameriku te se uskoro nastanio u Hollywoodu gdje je 1909. godine osnovana njegova tvrtaka „MaxFactor&Co“ koja je dosegnula vrtoglav uspjeh. MaxFactor je prvi izrađivao šminku posebno namijenjenu filmskoj industriju. 

1916. godine MaxFactor izumio je poseban, tada revolucionarni način šminkanja «ColourHarmony». Ovo je bio prvi put u povijesti da su puder, ruž i rumenilo činili cjelovit i harmoničan izgled. 

1928. godine MaxFactor je osvojio Oskara za dostignuća i doprinos u stvaranju filmske šminke. 

30-ih MaxFactor stvara specijaliziranu šminku za televiziju. 

1938. godine promoviran je prvi puder u stiku, Pan Stik, koji savršeno prekriva sve nedostatke. Tih godina kontinuirano se širila paleta MaxFactor proizvoda, CremePuff (1953.), Erace korektor (1954.). MaxFactor je i tada svojim kupcima garantirao kvalitetu proizvoda i izgled zvijezda jer su ga reklamirale poznate Hollywoodske glumice. 

Tijekom 60-ih i 70-ih godina MaxFactor kozmetika se uspješno prilagođava novim modnim trendovima. U fokusu su oči,a MaxFactor to koristi kako bi zavladao scenom svojim umjetnim trepavicama, tekućim eyelinerom i kremastom vodootpornom maskarom. 

80-ih je nova moda donijela svjetlucavu šminku i trend preplanulog, brončanog tena– tzv. California look . Tada inovativni proizvodi postoje i u današnjoj dekorativnoj kozmetici, samo usavršeni i modernizirani.
Danas je make- up pitanje trenda koji pratimo u skladu s modnom industrijom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".