Bella Hadid najljepša je žena na svijetu, njezino lice matematički je savršeno

Iza sebe je ostavila Beyoncé, Arianu Grande i Kate Moss
Vidi originalni članak

Žao nam je, dame, ali utrka za najljepšu ženu svijeta je završena. Sudeći po provedenom znanstvenom istraživanju, supermodel Bella Hadid proglašena je najljepšom ženom. 23-godišnja manekenka uklapa se 94,35 posto u omjere zlatnog reza ljepote - matematičku jednadžbu koju su osmislili antički Grci kako bi vrednovali vanjsku ljepotu. Promatrane su Belline oči, obrve, nos, usne, brada, čeljust i oblik lica i utvrđeno je da su upravo ti elementi njezina lica zaslužni za titulu žene najbliže grčkome idealu ljepote. 

Pjevačica Beyoncé na drugom je mjestu s visokih 92,44 posto, dok je glumica Amber Heard treća s 91,85 posto. Ariana Grande zauzela je četvrto mjesto s 91,81 posto. 
45-godišnja manekenka Kate Moss najbolje je ocijenjena Britanka i zauzela je 6. mjesto s 91,05 posto, ostavivši za sobom najuspješniju britansku manekenku, Caru Delevingne, koja je završila na 10. mjestu s 89,99 posto. 

Lista je sastavljena korištenjem posljednjih računalnih tehnologija koje je osmislio plastični kirurg dr. Julian De Silva, nastojeći time olakšati i svoj rad. Dr. De Silva, voditelj londonskog Centra za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju, izjavio je za LADbible: "Kada su se izmjerili svi elementi lica, bilo je vrlo očito da je Bella Hadid pobjednica. Imala je najviši rezultat za bradu s postotkom od 99,7, što je samo 0,3 posto udaljeno od savršenog oblika brade. Bella je po smještaju očiju odmah iza Scarlett Johansson." 

Novi računalni programi poput ovih pospješuju rješavanje nekih vječnih pitanja, poput onoga što je to što osobu čini fizički lijepom, a korisni su i pri planiranju plastičnih operacija. 

Ovo su top 10 najljepših žena sudeći po rezultatima zlatnog reza:

Bella Hadid - 94,35 %
Beyoncé - 92,44 %
Amber Heard - 91,85 %
Ariana Grande - 91,81 %
Taylor Swift - 91,64 %
Kate Moss - 91,05 %
Scarlett Johansson - 90,91 %
Natalie Portman - 90,51 %
Katy Perry - 90,08 %
Cara Delevingne - 89,99 %

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".