Slojevite frizure proljetni su trend koji se lako održava i pristaje svakom obliku lica

Slojevite se frizure mogu čak prilagoditi i tankoj kosi i tako poboljšati njezin izgled
Vidi originalni članak

Za razliku od mnogih drugih stilova u frizurama i tehnika bojanja kose, slojevi mogu izgledati potpuno drugačije, ovisno o tome kako su ošišani, kao i tipu kose. Slojevite frizure specifične su po kraćim pramenovima oko tjemena, a zatim se duljina mijenja kroz ostatak kose kako bi se dodala tekstura, pojašnjavaju stručnjaci za WhoWhatWear i dodaju kako su slojevite frizure izvrstan izbor želite li promijeniti oblik kose. Sve se, kažu, temelji na obliku lica i tipu kose. 

Dobra vijest kad su u pitanju slojevi je ta da funkcioniraju na različitim teksturama kose. Mogu ih isprobati čak i osobe s tankom kosom i tako stvoriti ilizuju gustoće. Frizeri objašnjavaju da slojevi smanjuju težinu kose i stanjuju je. Međutim, kad se prilagode pojedinoj teksturi, pa tako i tankoj kosi, mogu poboljšati izgled tanke kose.

Slojevi u kosi zaduženi su za stvaranje dinamike, a ključno je ne ošišati kosu prekratko i napraviti što prirodniji završetak pramenova. Kada razmišljamo o slojevitim frizurama, prvo nam na pamet padaju stilovi kakvi su se nosili sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, kao što je shag.

Ta se frizura i vratila prije nekoliko godina, no dolazi u "mekšem" i sofisticiranijem izdanju nego što prije 40-50 godina. S dužim slojevima, kosa izgleda prirodnije, pojašnjavaju frizeri, i daje kosi onaj messy dojam kojeg mnogi priželjkuju.

Slojevi super funkcioniraju i na kovrčavoj kosi, gdje mogu napraviti veliku razliku. Mogu izdužiti lice, no prije šišanja, ključno je porazgovarati s frizerom kako biste pronašli idealnu frizuru koja će naglasiti kovrče. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Salonke zamijenila tenisicama: Ne vidimo je često u ležernoj obući, no Jadranka Sloković nosi je sa stilom!

Pravi proljetni stajling: Efektno, elegantno i totalno drugačije od klasičnih poslovnih kombinacija

Ekonomistica u genijalnoj haljini kakvu ne viđamo često na špici: 'Volim kombinirati rokersko i ženstvene komade'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".