Slažete li se s nama? Ovih nekoliko beauty lekcija usvojile smo gledajući Seks i grad!

Ako ste ljubitelji popularne serije, ali i filmova, ove kultne scene zasigurno znate napamet!
Vidi originalni članak

Ako ste, kao i mi, pogledali baš svaku epizodu Seksa i grada (nekoliko puta), vrlo vjerojatno ste usvojili i modne beauty lekcije, a da to niste ni primijetili. Grazia je izdvojila 10 važnih stvari iz svijeta ljepote koje smo naučili na primjeru naših omiljenih ženskih likova. 

Oprezno s kemijskim pilingom

Kad govorimo o beautyju, jedna od prvih stvari iz serije koje nam pada na pamet definitivno su Samantha i njezin loš pokušaj kemijskog.pilinga. Rezultat je bio sve, samo ne zadovoljavajuć - upaljena, crvena koža nakon posjeta svojoj go-to kozmetičarci. Da stvar bude još gora, nnije se mogla zatvoriti doma i čekati da prođe, već je morala iči na predstavljanje Carriene knjige, na kojem se pokrila veom. Kad je riječ o pilinzima, dobro se informirajte prije nego se bacie na posao i, imajte na umu, nježnije varijante idealne su za početnike. 

Scrunchie ukosnice su predmet rasprave

Sjećate li se epizode kad Carrie zafrkava tadašnjeg dečka Burgera koji je u svojem romanu spomenuo da je žena nosila scrunchie - on se uvrijedio i izbila je svađa jer ga je Carrie pokušala uvjeriti da se takve ukosnice ne nose. 

Pripremite se za godišnji odmor

Napravit ćemo odmak od serije i preseliti se na film i u Meksiko kad je u centar pozornosti dospjela Mirandina bikini-zona. Tijekom sunčanja, Samantha ju je primijetila, a Miranda je rekla da nije imala vremena zakazati termin u kozmetičkom salonu i isfurala look iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Humus je prirodni izvor estrogena

I dalje smo na filmu, točnije na drugom dijelu, kad Samantha želi umanjiti simptome menopauze, a na zračnoj luci joj oduzmu njezine (dragocjene) tablete jer njihov unos nije dozvoljen u Ujedinjene Arapske Emirate. Budući da nije imala izbora, ostatak godišnjeg odmora opskrbila se humusom, s obzirom na to da se radi o prirodnom izvoru estrogena. 

Crna olovka za oči je ipak svevremenska?

Za filmski susret s Aidanom, Carrie je oči naglasila olovkom kohl kajalom, točnije crnom olovkom kojom je istaknula pogled na zadovljiv način, čime je popularizirala svevremensku crnu olovku za oči. 

Budite jasne prilikom zakazivanja tretmana u salonu

Kad je zakazala tretman voskom bikini-zone u Los Angelesu, Carrie nije očekivala da će joj počupati baš svaku dlačicu. Lekcija? Prilikom rezerviranja termina, detaljno objasnite što želite od depilacije kako bi kozmetičarki bilo jasno, a vi izašli zadovoljni iz salona!

Kosa nakon ljeta može postati suha i lomljiva; iz poznatog zagrebačkog salona savjetuju kako je njegovati
Domaća vizažistica savjetuje kako odabrati bronzer koji će na licu izgledati prozračno i prirodno
Super savjeti s kojima će ruž ostati postojan te biti dugotrajan i ispod zaštitne maske za lice
Bez maske nigdje! Donosimo savjete s kojima ćete ublažiti pojavu crvenila i prištića nakon nošenja maske

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".