Skidate li šminku vlažnim maramicama? Ovaj viralni video pokazuje zašto to ne biste trebali raditi

Britanski je dermatolog na primjeru narančine kore i pudera pokazao koliko je ovakva metoda uklanjanja šminke neučinkovita
Vidi originalni članak

Kad je u pitanju čišćenje lica, većina je dermatologa složna u jednom - vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom. Osim što nisu dobre za kožu lica, većinom nisu pogodne ni za okoliš, a umjesto toga, stručnjaci preporučuju, primjerice, double cleansing metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim čistačem, a zatim slijedi umivanje proizvodom za čišćenje lica.

Ako i dalje koristite vlažne maramice u rutini čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit. U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto bismo maramice za uklanjanje make upa trebali zaobilaziti u širokom luku. On je, da bi dočarao koliko su neučinkovite, koristio narančinu koru i puder. Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice ne uklanjanju puder iz pora.

Cijeli video pogledajte u nastavku:

Studentica divnog osmijeha nosi čizme koje su već sezonama popularne među trendsetericama
Zgodan frajer sa špice pokazao netipičnu poslovnu kombinaciju koja zaslužuje čistu peticu
Znate li za beauty proizvod od pedesetak kuna koji se ove godine rasprodao svaki put kad je došao u ponudu?
Kako se ispravno brinuti o rukama? Jedan genijalan sastojak savršen je za njegu i obnovu osjetljive kože
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".