Skidate li šminku vlažnim maramicama? Ovaj viralni video pokazuje zašto to ne biste trebali raditi

Britanski je dermatolog na primjeru narančine kore i pudera pokazao koliko je ovakva metoda uklanjanja šminke neučinkovita
Vidi originalni članak

Kad je u pitanju čišćenje lica, većina je dermatologa složna u jednom - vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom. Osim što nisu dobre za kožu lica, većinom nisu pogodne ni za okoliš, a umjesto toga, stručnjaci preporučuju, primjerice, double cleansing metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim čistačem, a zatim slijedi umivanje proizvodom za čišćenje lica.

Ako i dalje koristite vlažne maramice u rutini čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit. U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto bismo maramice za uklanjanje make upa trebali zaobilaziti u širokom luku.

On je, da bi dočarao koliko su neučinkovite, koristio narančinu koru i puder. Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice ne uklanjanju puder iz pora.

Cijeli video pogledajte u nastavku:

Ako želite promjenu, isprobajte trendi nijansu koju cure biraju u potrazi za osvježenjem
Unijela je boje na zagrebačku špicu: 'Sve sam začinila omiljenom torbom i šarenim noktima'
Kate Middleton zablistala u šljokičavoj haljini s potpisom Jenny Packham i naušnicama kraljice Elizabete II

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".